Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Ceļojums laikā "Drēzdene 1664 – Parīze 1692"

EasyGet.lv, 07.11.2011. 13:08

Rīgas Senās mūzikas centrs, sadarbojoties ar Māra Kupča mākslinieciskajā vadībā esošajiem kolektīviem, adventes laikā turpinās iesāktos piedzīvojumus laika mašīnā. Šoreiz mākslinieki aicinās klausītājus ļauties XVII gadsimta valdzinājumam.
Ceļojums laikā "Drēzdene 1664 – Parīze 1692"

Svētdien, 4. decembrī, plkst. 20.15 ikviens aicināts uz koncertu Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā, kur baroka orķestris Collegium Musicum Riga, baroka koris Collegium Choro Musici Riga un diriģents Māris Kupčs aizvedīs četrus gadsimtu senā pagātnē koncertā "Ceļojums laikā "Drēzdene 1664 – Parīze 1692"", informē mūziķu pārstāve Ieva Liepa.

Otrās adventes vakarā klausītājiem būs iespēja dzirdēt izcilā vācu komponista Heinrich Schütz opusu "Historia", kurā ar mūzikas palīdzību izstāstīts Jēzus piedzimšanas stāsts, kā arī Marc Antonie Charpentier vispopulārāko skaņdarbu "Te Deum", kura skaņas daudziem liksies ļoti pazīstamas. Māris Kupčs smejoties saka: "Diez vai rakstīdams šo opusu dižais franču meistars apzinājās, ka pēc gadsimtiem izrādīsies, ka viņa skaņdarbs lielai daļai sabiedrības pirmām kārtām asociējas ar Eirovīzijas dziesmu konkursu. Būtībā, pats neapzinoties, viņš ir stāvējis pie Eirovīzijas šūpuļa Parīzē". Katrā jokā daļa patiesības - bez viņa skaņdarba Te Deum nav iedomājams neviens Eirovīzijas dziesmu konkurss, par ko jums būs iespēja pārliecināties 4.decembra novakarē.

Koncertā īpašu šarmu piešķirs vēsturiskie koka pūšaminstrumenti, īpaši cinki un baroka trompetes, kuras koncertā virtuozi pārvaldīs mūziķi no Vācijas un Igaunijas. Šo instrumentu neatkārtojamais skanējums vistiešākajā veidā kalpos kā skaņas portāls. 2011. gadā klausītājiem būs iespēja aizceļot uz tālo 1664. gadu un iedomāties, kā īpaši svinīgam gadījumam pilsētas rāte ir paredzējusi līdzekļus, lai kuplinātu koncertu ar patīkamām raga skaņām.. Pilnībā ļaujoties skaņas buvībai, ausīgākajiem izdosies sadzirdēt kā čaukst dāmu tērpi un pat iztālēm ieraudzīt grezni klātos viesību galdus...

Šis koncerts īpaši nozīmīgs arī tāpēc, ka baroka koris Collegium Musicum Riga svinēs viena gada pastāvēšanas dienu. Kā dāvanu saviem klausītājiem un faniem mūziķi pasniedz bezmakasas ieeju šajā koncertā.

Ieeja koncetā - bez maksas.

Koncertu atbalsta Rīgas Dome, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija un Rīgas Senās Mūzikas centrs.

Vairāk informācijas:
www.earlymusic.lv
www.twitter.com/earlymusiclv
www.facebook.com/earlymusiclv
www.draugiem.lv/ccmr

Foto: Collegium Musicum Riga. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV