Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Koncerts „Latvijas gadalaiku impresijas"

EasyGet.lv, 07.11.2011. 16:19

Latvijas Republikas Proklamēšanas 93. gadadienai veltītu koncertu „Latvijas gadalaiku impresijas" 20. novembrī plkst. 18:00 Rīgas Domā sniegs Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga", Rīgas kamerkoris „Ave Sol", diriģents Mārtiņš Ozoliņš un solisti Sonora Vaice un Jānis Apeinis, informē PPO „Rīga" mārketinga speciāliste Ilze Pleša.

Koncertā „Latvijas gadalaiku impresijas" skanēs latviešu komponistu mūzika. Līdzās Alfrēda Kalniņa miniatūrai „Mana dzimtene" un Ādolfa Skultes „Svētku gājienam" programmā ir iekļauta Ērika Ešenvalda kantāte „Latvija. Gadalaiku impresijas", kas 2008. gadā sacerēta pēc Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga" pasūtījuma ar Rīgas domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Ē. Ešenvalda kantāte „Latvija. Gadalaiku impresijas" pirmatskaņojumu piedzīvoja 2008. gada 15. novembrī un ir veltīta Latvijas 90. gadadienai. Katra no četrām kantātes daļām - Pavasaris, Vasara, Rudens un Ziema – aizsākas ar Jāņa Jaunsudrabiņa trimdā sacerētās esejas "Piemini Latviju!" fragmentu un turpinās ar kora un solistu dziedātām Imanta Ziedoņa, Ineses Zanderes, Māras Zālītes, Andas Līces un Ilgas Bērzas dzejas rindām.

Komponists Ēriks Ešenvalds saka: „Lirika, dzeja ir ne vien katras literatūras dvēsele. Lirika ir arī katras lielākas darbības dvēsele vispār. Un bez dvēseles nav nemirstības nekam. (Rainis.) Gan trimdas, gan vietējo latviešu dzejnieku uzrakstītās dvēseles ir pietiekami bagāta pūralāde, lai tajā smeltu pašapziņu, stiprinātu Tēvzemes mīlestību un lolotu nākotnes ideālus. Tas ir brīdis valsts celmlaužu piemiņai, tautas varoņu godināšanai un sapņu, ilgu lūgšanai."

Ar Rīgas domes un Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu rīdziniekiem ir iespēja bez maksas klausīties koncertu „Latvijas gadalaiku impresijas" 2011. gada 20. novembrī Rīgas Domā. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kurus būs iespējams no 14. novembra saņemt Rīgas Doma kasē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV