Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Baha festivāls turpina rudens ciklu ar iemīļotiem māksliniekiem programmā „Andress Mustonens un viņa draugi"

EasyGet.lv, 08.11.2011. 12:11

10. novembrī plkst. 19.00 Mazajā Ģildē rīdzinieki un Rīgas viesi tiek aicināti uz tikšanos ar jauniem un jau zināmiem, iemīļotiem māksliniekiem 11. Starptautiskā Baha festivāla ietvaros, informē festivāla preses koordinatore Sondra Lāce.
Baha festivāls turpina rudens ciklu ar iemīļotiem māksliniekiem programmā „Andress Mustonens un viņa draugi"

Andress Mustonens ir biežs viesis Latvijā, un viņa diriģenta talantu iecienījis Koris Latvija, kā arī Latvijas labākie orķestri. Mustonena muzicēšanai raksturīga spontanitāte, improvizācija un spožs izpildījums. „Manā izpratnē orķestris nav statiska forma, bet dzīva mūziķu organizācija, kuras locekļi paspilgtina un ietekmē viens otru," ir teicis mūziķis.

Koncertā Mustonenam pievienosies ne mazāk spoži un jau zināmi mākslinieki. Baha festivālā pirmo reizi uzstāsies viens no Vācijas spilgtākajiem pianistiem Andreas Frolich, kurš izcīnījis balvas vairākos starptautiskos pianistu konkursos, kā arī sniedzis koncertus uz daudzām slavenām skatuvēm Eiropā, Dienvidamerikā, Āzijā, Dienvidāfrikā un Austrālijā. Programmu papildinās jau iemīļots un zināms mākslinieks Rīgas mūzikas gardēžu vidū - temperamentīgais čellists Ramon Jaffé. Klasika ir viņa mīlestība, Flamenko – viņa kaislība. Šis moto raksturo ne tikai Ramona Jaffes mākslinieka dzīvi, bet vienlaicīgi dokumentē arī viņa vētraino biogrāfiju. Kungu apvienību daudzveidīgāku, smalkāku un aristokrātiskāku padarīs pati Baha festivāla direktore un klavesīniste Aina Kalnciema. Zem viņas pirkstiem dzimst ne tikai senā mūzika vien - programmās vienmēr nozīmīga vieta atvēlēta arī laikmetīgajiem opusiem, kuru vidū neskaitāmi pirmatskaņojumi. „Esmu šī gadsimta cilvēks... Reizēm jūtu, ka klavesīna skaņai pietrūkst tā smalkā nianse, ko spēj dot, piemēram, cilvēka balss. Viens no grūtākajiem uzdevumiem ir distancēties no klavieru sniegtajām iespējām un saplūst ar citu estētiku. Emocijas izsaki nevis ar dinamikas, bet laika palīdzību."

Programmā skanēs Haidna un Bēthovena Trio, Baha Kempfa un Baha Buzoni apdares klavierēm, Ž.F.Ramo koncerts, kā arī solo un trio sastāvam A.Pjacollas skaņdarbi.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Vairāk informācijas www.music.lv/bachfestival

Foto: Andress Mustonens. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV