Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Arī šajos Ziemassvētkos durvis vērs Brīnumskapis

EasyGet.lv, 08.11.2011. 13:46

Pasaulē ir daudz skapju – lieli skapji un mazi skapji, sienas skapji un virtuves skapīši, drēbju skapji un ledusskapji. Ir jauni smuki skapji, kurus pārdod veikalos un arī veci, ķirmju sagrauzti skapji vecās, pamestās mājās. Bet - ir arī pavisam neparasti skapji, kurus sauc par Brīnumskapjiem.
Arī šajos Ziemassvētkos durvis vērs Brīnumskapis

Šis muzikālais projekts pastāvot tikai nepilnu gadu, paspējis aizraut daudzus Latvijas bērnus. To pierāda apmeklētāju skaits koncertos, papildkoncerti, skolas un mūzikas skolas, kur bērni dzied Brīnumskapja dziesmas. Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balva 2011.gadā mūzikas albumu "Brīnumskapis" novērtēja, kā labāko bērnu mūzikas albumu. 2012. gadā "Brīnumskapis" nolēmis pārsteigt atkal ar jauniem brīnumiem, bet durvis atkal vērs jau šajos Ziemassvētkos, informē Rimants Liepiņš.

Koncertturneja "Ziemassvētki Brīnumskapī" notiks:
1.12. Liepāja, Latviešu biedrības nams, koncerta sākums – plkst.18:00
4.12. Sigulda, k/z "Baltais flīģelis", plkst.12:00
8.12. Ventspils, Teātra nams "Jūras vārti", plkst.18:00
9.12. Saldus, Kultūras centrs, plkst.18:00
10.12. Kuldīga, Kultūras centrs, plkst.12:00
11.12. Ropaži, Novada kultūras centrs, plkst.11:00
17.12. Cēsis, CATA kultūras nams, plkst.13:00
18.12. Jēkabpils, Tautas nams, plkst.15:00
21.12. Jaunpiebalga, Kultūras nams, plkst.18:00
26.12. Rīga, k/z "Palladium", plkst.12:00 un plkst.17:00
28.12. Īslīce, Kultūras nams, plkst.18:00
Biļetes iegādājamas www.bilesuparadize.lv un "Biļešu Paradīze" kasēs.

Koncerta ideja un būtība ir Ziemassvētku svinēšana Brīnumskapī, vienā koncertā apvienojot rotaļas, dziedāšanu un dejošanu. "Šoreiz sāksim ar pašu bērnu iniacitīvu, aicinot tos veidot Ziemassvētku tirdziņu. Jau pirms koncerta tie cep piparkūkas un citus saldumus, veido savus rokdarbus. Tad var doties uz Brīnumskapja Ziemassvētku tirdziņu. Pirms katra koncerta veselu stundu skan Ziemassvētku mūzika un ir īsta Ziemassvētku tirdziņa rosība.

Pasākuma ietvaros šogad veidosim arī īpašu labdarības akciju. Sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrību aicinām bērnus ziedot grāmatas bibliotēkām, gan tās, kuras jau tie ir lasījuši, gan pavisam jaunas. Ziedo un palīdzi bērnu grāmatām nonākt bibliotēkās!

Lai gan muzikālais materiāls ir koncerta pamatā, tomēr koncerts tiek veidots kā izrāde, kurā iesaistās arī bērni un vecāki. Kopā iesim peļu un kaķu skolā, spēlēsim hokeju, sapņosim kopā ar meiteni Malvīni, brauksim uz Zanzibāru un pārģērbsimies līdz nepazīšanai.

Bet tad atlido Pirmās sniegpārsliņas un Ziemassvētki pilnībā ienāk arī Brīnumskapī. Bērni lūdzu šeit ir Jūsu dāvaniņas - vismīļākās Ziemassvētku karameļu dziesmas. Tā ir koncerta kulminācija, jo Ziemassvētki ir arī Brīnumskapja lielākais gada notikums.

Atliek tikai solīt: "Ka, būs jau labi, būs jau silti un vēl piedevām birs no gaisa balti milti"! Un - solīts paliek solīts," koncerta ieceri komentē Rimants Liepiņš.

Brīnumskapja komandā ir Ingus Ulmanis (mūzikas producents, dziedātājs, komponists), Andris Sējāns (grupas Cosmos mūziķis, komponists, mūzikas aranžētājs), Aigars Voitišķis (komponists, ģitārists), Kristīne Jurjāne (māksliniece, daudzu teātru, operu un TV raidījumu galvenā māksliniece), Anrijs Grinbergs (mūziķis, mūzikas aranžētājs) un Roberts Rasa (mūziķis, vairāku TV šovu muzikālais vadītājs) un pagaidām noslēpumainā Meitene-Malvīne.

Mūzikas albumu "Brīnumskapis" klausies: http://www.platforma.lv/player/music/brinumskapis/

Pagājušā gada TV koncertierakstu "Pirmie Ziemassvētki Brīnumskapī" skaties: http://www.platforma.lv/player/video/brinumskapis/

Vairāk info:: http://www.draugiem.lv/brinumskapis/
Twitter lapa:: http://twitter.com/brinumskapis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV