Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Ar koncertu „Mirdzot šķēpiem zeltsaules staros" sāksies skolēnu koncerti

EasyGet.lv, 09.11.2011. 09:51

Rīt ar koncertu „Mirdzot šķēpiem zeltsaules staros" profesionālais pūtēju orķestris „Rīga" sāks koncertu ciklu skolēniem un bērniem. Šajā mācību gadā skolēni, izmantojot abonementu, varēs apmeklēt četrus tematiskus koncertus, kas notiks Rīgas Jāzepa Mediņa 1. mūzikas skolas zālē (Kronvalda bulvārī 8), informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Tuvojoties Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai un Lāčplēša dienai notiks pirmais koncerts jeb saruna par mūziku, kuru vadīs aktieris un grupas „Vilki" solists Edgars Lipors. 10. novembra koncertā „Mirdzot šķēpiem zeltsaules staros" skanēs gan latviešu patriotiskās melodijas, piemēram, „Šeit ir Latvija", „Es dziedāšu par Tevi", „Ak, Latvija, kur Tavi dēli", gan latviešu tautas dziesmas, gan populāri latviešu komponistu skaņdarbi kā Raimonda Paula „Polku popūrijs". Profesionālo pūtēju orķestri „Rīga" diriģēs Raitis Ašmanis.

Nākamā saruna par mūziku notiks 7. decembrī Ziemassvētku gaidīšanas noskaņās. 2012. gada 25. janvārī izskanēs stāsts par zēna – piedzīvojumu meklētāja Toma Sojera darbiem un nedarbiem, viņa draugiem un ienaidniekiem. Cikls noslēgsies 7. martā ar koncertu „Lai dzīvo karnevāls!".

Koncertcikls paredzēts 1. – 4. klašu skolēniem. Četru koncertu abonements maksā Ls 2. Ieejas biļete uz vienu atsevišķu koncertu – Ls 1. Koncerti sāksies plkst. 12.00 un plkst. 14.00. Koncerta ilgums apmēram viena stunda. Vienam skolotājam – grupas vadītājam tiek nodrošināta brīvbiļete. Informācija par abonementu un biļešu iegādi pa telefonu 67425218 darba dienās no 9.00-17.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV