Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Ansamblis "Jauna Nianse" un kamerkoris "Vox animae" aicina uz koncertu "Tautas. Dziesmas"

EasyGet.lv, 14.11.2011. 15:13

20. novembrī plkst. 16:00 Rīgas Tehniskās universitātes Mazajā zālē vokālais ansamblis "Jauna Nianse" un kamerkoris "Vox animae" sniegs koncertu "Tautas.Dziesmas", piedāvājot klausītājiem meklēt mūziku, kura atspoguļo to identitāti, informē kora "Vox animae" pārstāve Ieva Strazdiņa.
Ansamblis "Jauna Nianse" un kamerkoris "Vox animae" aicina uz koncertu "Tautas. Dziesmas"

Koncerts Latvijas valsts svētku noskaņās divu spēkpilnu kolektīvu izpildījumā apmeklētājiem piedāvās ieklausīties skaistākajās dažādu tautu dziesmu apdarēs, latviešu garīgās mūzikas pērlēs un mūsdienīgu un iemīļotu dziesmu aranžējumos. "Vox animae" un "Jauna nianse", kopīgi muzicējot, mēģinās noskaidrot, ko meklējam mūzikā, reizē apzinoties, cik dažāda tā ir un cik dažādi esam ikviens, tomēr vēloties pierādīt, ka dziesma spēj vienot cilvēkus to izjūtās.

Rīgas Tehniskās universitātes Kultūras centra jauniešu vokālais ansamblis "Jauna Nianse", PSRS slavenā sieviešu ansambļa "Nianse" mantinieks, šobrīd ir viens no labākajiem Rīgas vokālajiem ansambļiem, tā mākslinieciskā vadītāja kopš 2003. gada ir Antra Dreģe. Kopīgas dziedāšanas un muzicēšanas prieks "Jaunajai Niansei" ļāvis satikt daudz draugu un muzikālu sabiedroto gan labāko Latvijas amatierkolektīvu, gan profesionālu mūziķu vidū. Vokālā ansambļa repertuāru veido gan tautas dziesmas, gan populāras evergreen melodijas, gan teatrāli uzvedumi bērniem un pieaugušajiem.

Kamerkoris "Vox animae" ir sava radošā ceļa sākumā - 3 pastāvēšanas gadu laikā tas pamazām ir attīstījies un šobrīd tā kodolu veido muzikāla domubiedru grupa, kas ar māksliniecisko vadītāju Sindiju Druvu un diriģenti Elīzu Hvani priekšgalā gatavi doties ceļā, lai parādītu un pierādītu sevi. Pirmais solis jau sperts - šovasar kamerkoris ieguva otro vietu 2. starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā un konkursā "Laudate Dominum 2011" Viļņā, Lietuvā. Gatavojoties tālākajam, kamerkoris aicina klausītājus iepazīties ar tā skanējumu un, iespējams, notvert šī kolektīva galveno vērtību un spēku - ciešo emocionālo sadarbību mūzikā starp tā dziedātājiem un diriģentiem katra individuāli un visiem kopā.

Ieeja koncertā - bez maksas.

Foto: Kamerkoris "Vox animae". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV