Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā koncertēs Maskavas džeza trompetists Vadims Eilenkrigs

EasyGet.lv, 15.11.2011. 11:57

Maskavas dienu Rīgā ietvaros Rīgas Kongresu namā 9. decembra vakarā norisināsies Maskavas trompetista Vadima Eilenkriga Kvinteta koncerts, informē festivāla "Rīgas Ritmi" pārstāve Linda Bērziņa. Koncerta īpašie viesi – Intars Busulis un Gints Pabērzs. Koncerta sākums – plkst. 19:00.
Rīgā koncertēs Maskavas džeza trompetists Vadims Eilenkrigs

Vadims Eilenkrigs ir populārs Maskavas trompetists, kuru laikraksts "Коммерсантъ" dēvē par "krievu Krisu Bottiju" (Chris Botti). Vadims Eilenkrigs ir Maskavas akadēmiskā trompetistu konkursa laureāts un Torgau (Vācija) džeza festivāla laureāts. Mūziķis ir pazīstams arī kā Krievijas slavenākās džeza autoritātes, saksofonista Igora Butmana grupas solists jau kopš grupas dibināšanas brīža. Šobrīd Vadims Eilenkrigs ir džeza mūzikas docents Maimonīda Valsts akadēmijā.

Slavenais trompetists ir līderis sevis īstenotajos projektos: Vadima Eilenkriga kvintetā, grupā "XL", Jazz Avoiders, Jazz'off. Pašlaik kvintets strādā pie solo albuma izdošanas, kurā ir piedalījušās tādas pasaulē pazīstamas zvaigznes kā Rendijs Brekers, Hairams Buloks, Vīls Lī, u.c.

"Bieži vien cilvēkam tiek dots liels talants, bet reti kuram izdodas šo dabas doto talantu saskatīt, nerunājot nemaz par tā attīstīšanu. Vadims Eilenkrigs ir viens no tiem nedaudzajiem cilvēkiem, kuram ir izdevies to paveikt." Džeza trompetists Randy Breker

Maskavas dienas Rīgā norisināsies no 2011. gada 8. līdz 10. decembrim, tās rīko Rīgas dome un Maskavas valdība.

http://www.youtube.com/watch?v=Sk9gBrTam-k&feature=youtu.be

Vairāk informācijas par koncertu: www.rigasritmi.lv; www.eilenkrig.com

Biļetes iespējams iegādāties visās Biļešu Serviss kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena: 5 LVL, 50% atlaide skolēniem, studentiem un pensionāriem.

Foto: Vadims Eilenkrigs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV