Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Otro reizi Rīgā notiks Starptautiskais kamermūzikas festivāls "Festari"

EasyGet.lv, 15.11.2011. 13:51

Šīs nedēļas nogalē Valsts svētku gaisotnē Rīgā jau otro reizi notiks Starptautiskais kamermūzikas festivāls "Festari", kura koncertos un meistarklasēs no 17. līdz 19.novembrim piedalīsies mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi no Somijas, Igaunijas un Latvijas, informē fabiedrisko attiecību konsultante Vita Stiģe-Škuškovnika. Šogad dalībnieki lielākoties atskaņos romantisma stila mūziku, kuru koncertos bez maksas baudīt ir aicināti visi interesanti.
Otro reizi Rīgā notiks Starptautiskais kamermūzikas festivāls "Festari"

Festivāla atklāšanas koncerts notiks ceturtdien, 17. novembrī, plkst. 18:00 Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas Lielajā zālē, bet jau piektdien, 18. novembrī, festivāla ietvaros notiks vairāki Valsts svētku koncerti – plkst. 11:00 jaunie mūziķi sniegs labdarības koncertus sociālās aprūpes centros „Ezerkrasti" Berģos un „Gaiļezers" Rīgā. Savukārt svētku centrālais koncerts ar dažādu sastāvu kameransambļu piedalīšanos skanēs plkst. 16:00 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē. "Festari" svinīgais noslēguma koncerts, kurā piedalīsies ne tikai festivāla dalībnieku ansambļi, bet arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas simfoniskais orķestris diriģentes Lauras Stašas vadībā, izskanēs sestdien, 19. novembrī, plkst. 16:00 RKTMC „Mazā Ģilde" Lielajā zālē. Ieeja visos koncertos - bez maksas.

„Jau kopš "Festari" pirmā festivāla 2006.gadā mums ir izveidojusies lieliska sadarbība ar Espoo mūzikas institūtu (Somija) un Heino Ellera Tartu mūzikas skolu (Igaunija). Šo gadu laikā jau ir notikuši četri festivāli Somijā, Igaunijā un Latvijā, tāpēc priecājamies, ka šogad mums atkal ir tas gods būt šī festivāla organizatoriem un uzņemt mūsu draugus Rīgā. Koncerti šogad būs ļoti krāsaini un interesanti, kuros varēsim dzirdēt vairākus spilgtus jaunos talantus un interesantus ansambļu salikumus. Tāpat esam pateicīgi fagotistam Dzintaram Jurgelaitim, pianistam Jānim Maļeckim un pianistam Junio Kimanenam (Somija) par meistarklašu sniegšanu festivāla dalībniekiem," stāsta Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas direktors Valdis Lastovskis.

Jāpievērš uzmanība tam, ka festivālā piedalās mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi vecumā no 8 – 25 gadiem. Tā mērķis ir aktualizēt kamermuzicēšanas nozīmi bērnu un jauniešu muzikālajā izglītībā, atbalstīt pedagoģiskās pieredzes apmaiņu un veicināt interesi par katras valsts kultūras mantojumu un inovācijām mūzikas izglītības jomā. Interesanti, ka Somijas pārstāvji aranžējuši latviešu tautasdziesmu un plāno to pasniegt kā dāvanu mūsu valsts svētkos, atskaņojot to 18. novembra koncertā Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā.

Kā jau minēts, visi festivāla koncerti 17., 18. un 19. novembrī ir bez maksas, tāpēc laipni aicināti visi mūzikas mīļotāji. Starptautiskais kamermūzikas festivāls "Festari" saka paldies saviem atbalstītājiem Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, Atbalsta fondam „Muzicējam kopā ar draugiem", Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas atbalsta biedrībai, Valsts Kultūrkapitāla fondam, Rīgas Jūgendstila muzejam, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejam un Rīgas Kultūras un tautas mākslas centram „Mazā Ģilde".

Atgādinām, ka starptautiskais kamermūzikas festivāls "Festari" (F-festivāls, ES-Espoo, TA-Tartu, RI-Rīga) ir ilgtermiņa sadarbības projekts starp trīs mūzikas izglītības iestādēm – Espoo mūzikas institūtu (Somija), Heino Ellera Tartu mūzikas vidusskolu (Igaunija) un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolu (Latvija), kas aizsākās 2006.gadā. Sīkākai informācijai aicinām sazināties ar Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolu pa tālr. 67181678. Mājas lapas adrese www.jmr1ms.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV