Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Baha festivālā viesosies poļu baroka ansamblis Arte dei Suonatori

EasyGet.lv, 16.11.2011. 15:00

21. novembrī plkst. 19.00 Mazajā Ģildē 11. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla apmeklētāji iepazīsies ar godalgoto un prestižo baroka ansambli no Polijas Arte dej Suonatori, informē festivāla preses koordinatore Sondra Lāce.
Baha festivālā viesosies poļu baroka ansamblis Arte dei Suonatori

Orķestri Polijas pilsētā Poznaņā 1993. gadā nodibināja vijolnieki Eva un Aureliušs Golinski (Ewa, Aureliusz Golinski), sapulcējot vistalantīgākos jaunos poļu māksliniekus, kas spēlē senos instrumentus. Orķestra kodolu sākumā veidoja poļu tautības stīgu un basso continuo mūziķi, bet laikam ritot, orķestris ir kļuvis internacionālāks, un tajā regulāri spēlē mākslinieki no Vācijas, Anglijas, Holandes, Francijas, Īrijas un citām valstīm.

Orķestris regulāri sadarbojas ar izciliem solistiem un diriģentiem no visas pasaules, ar kuriem kopā tas ir ierakstījis skaņdarbus pazīstamās ierakstu kompānijās: BIS Records, Alpha un Channel Classics. Daudzi orķestra ieraksti ieguvuši prestižas balvas: Diapason d'Or, Choc du Monde de la Musique, Luister 10, 10 de Repertoire, Classics Today, Classic CD, bet viņu disks ar Vivaldi „La Stravaganza" kopā ar solisti Rachel Podger izcīnīja Gramophone balvu „Baroquie disc of the year 2003".

Biļetes pieejamas visās "Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV