Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Eksperimentālā un abstraktā mūzika no Dienvidamerikas

EasyGet.lv, 17.11.2011. 10:13

Pirmdien, 21. novembrī, plkst. 20:00 Dirty Deal Kultūras mezglā norisināsies starptautisks eksperimentālās un abstraktās mūzikas vakars, tā īpašais viesis skaņu mākslinieks un komponists Kristians Galareta no Peru, informē ULVE Agency pārstāvis Sandis Baumanis.
Eksperimentālā un abstraktā mūzika no Dienvidamerikas

Kristians Galareta, kopš 1995. gada attīstot un apskatot dažādu pakāpju "skaņu", tās uzbūvi un piesātinājumu, pārstāv Dienvidamerikas eksperimentālās un elektroniskās mūzikas skatuvi, kurā tiek uzskatīts par vienu no tās vadošajiem māksliniekiem. Viņa darbiem raksturīgs pašizgatavotu instrumentu lietojums, "cut-up" tehnika. Tie apkopoti vairākos izdotos albumos, no kuriem liela daļa savu dienasgaismu piedzīvojusi caur paša Galaretas un viņa domubiedru izveidoto ierakstu izdevniecību un biedrību Aloardí.

Duets Phonic Psychomimesis, kura sastāvā apvienojušies pašmāju skaņu mākslinieki Raitis Upens un Rihards Bražinskis, savu darbību sākuši 2009. gada nogalē, snieguši dažus koncertus Rīgā, tostarp pagājušā gada mūsdienu kultūras foruma Baltā Nakts ietvaros. Tam pastarpināti veidojuši skaņu efektus Māras Ķimeles izrādei Otello Jaunajā Rīgas teātrī, kā arī radījuši skaņu celiņu Eleonoras de Monteskjē videodarbam par Rīgas Radiotehnikas rūpnīcu, kas tika demonstrēta nupat kā aizvadītajā laikmetīgās mākslas festivālā Survival Kit.

2011. gada septembrī neatkarīgā mūzikas izdevniecība Impulsive Habitat publiskojusi Phonic Psychomimesis darbu Trainishness.

Toms Auniņš sevi pierādījis kā plaša profila skatuves mākslinieku, no teātra drāmas un režijas līdz trokšņu mūzikas šķietamajam "neprātam". Aizvadītajā desmitgadē daudzpusīgi darbojies vairākās pagrīdes un neatkarīgās mūzikas skatuves grupās, bet šobrīd izteiktāk pievērsies sevis paša muzikālajiem meklējumiem, kā arī dalībai avangarda grupā 1/2H 1/2W.

Dirty Deal Kultūras mezgls atrodas Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12/k2, Rīgā.

Ieeja no plkst. 19:00, ieejas maksa 2 Ls.

http://twitter.com/ULVE_
http://www.myspace.com/christiangalarreta
http://www.impulsivehabitat.com/releases/ihab028.htm
http://www.soundcloud.com/harold-boija

Foto: Kristians Galareta. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV