Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Snobo Mondo kafejnīcā "Taka"

EasyGet.lv, 21.11.2011. 11:11

Sestdienas, 26. novembra, vakars no plkst. 20:00 kafejnīcā "Taka" aizritēs polikulturālā un multimediju noskaņā. DJ Snobo piedāvās neaprēķināmus skaņu celiņus, kamēr uz diviem ekrāniem būs skatāmas VJ Wickiss video projekcijas un Mondo kustības kinomantojums, informē kafejnīcas pārstāve Rūta Rijniece.
Snobo Mondo kafejnīcā "Taka"

Uz ekrāna Ķīpsala Video Stream tiks translētas klasiskās Mondo strāvojuma filmas, bet uz otra – VJ Wickiss (Rasols, DABA.INFO.) uzburs 21. gadsimta maģiju – pikseļu un vektoru atdzīvināšanas mākslu. Eklektisku skaņu celiņu radio NABA raidījuma Rasols tradīcijās nodrošinās DJ Snobo (Rasols, DABA.INFO.), kas nozīmē, ka var tikt atskaņots pilnīgi jebkas - no meditatīva ambienta, alternatīvā folka un sirsnīga lo-fi, līdz modernam instrumentālam hip-hopam un eksperimentālam tehno.

Mondo filmu kustībai vārdu deva 1962. gada dokumentālā filma Mondo Can, lai arī šī filmu žanra idejiskie aizmetņi meklējami jau 20. gs. 20. gadu beigās. Flaertijs, Vertovs un Rutmans bija pirmie dokumentālās filmu mākslas radītāji, tāpēc godināmi arī kā Mondo tēvi! Roberts Dž. Flaertijs (Robert J. Flaherty) 1922. gadā uzņēma pirmo pilnmetrāžas bezaktieru filmu par eskimosu dzīvi Nanuks no ziemeļiem, bet Padomju dokumentālā filmu žanra aizsācējs un kinoteorētiķis Dziga Vertovs (Dziga Vertov) 1924. gadā atvēra savu Kino aci. Pēc trim gadiem, 1927. gadā Valters Rutmans (Walter Ruttman), vācu eksperimentālā kino režisors, uz celuloīda lentas rakstīja kinodarbu Lielpilsētas simfonija.

Vairāk par Dj Snobo:
http://soundcloud.com/snobo
http://rasols.official.fm/

Vairāk par notikumiem kafejnīcā Taka:
http://pataku.wordpress.com/
http://twitter.com/#!/barstaka

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV