Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Adventes koncertā uzstāsies pūtēju kvintets Live Brass

EasyGet.lv, 23.11.2011. 09:05

Adventes laikā vairāk nekā citkārt cenšamies domāt par garīgām lietām un iepriecināt citus. Jau no seniem laikiem pūšamie instrumenti tika izmantoti, lai pasvītrotu svinīgumu vai pacilātību, tie simbolizēja uzvaru un svētkus. Tāpēc, lai atzīmētu Adventes laika sākšanos, Rīgas kultūras centrs Iļģuciems sadarbībā ar metāla pūšamo instrumentu ansambli Live Brass vēlas dāvināt Iļģuciema iedzīvotājiem un visiem citiem interesentiem skaistu Ziemassvētku koncertu pūšamo instrumentu izpildījumā. Koncerta notiks 27. novembrī plkst. 16.00 kultūras centra Iļģuciems Lielajā zālē, Lidoņu ielā 27, Rīgā, informē kultūras centra „Iļģuciems" direktora vietniece Alīse Krilova.

Ansamblis Live Brass savu darbību aizsāka 2006.gadā, tajā darbojas: Jānis Auziņš , trompete, Guntis Supe, trompete, profesionālā pūtēju orķestra „Rīga"mūziķis, Aldis Siņicins, trombons, profesionālā pūtēju orķestra „Rīga" un „City Jazz Big Band" mūziķis, Ansis Nikolovskis, tuba, Latvijas Nacionālās operas simfoniskā orķestra mūziķis un Bolderājas mūzikas un mākslas skolas pasniedzējs, Ingus Leontjevs - mežrags.

Ansamblis uzstājas gan saviesīgos pasākumos, gan aktīvi koncertē Latvijas novados un tradicionāli veido Ziemassvētku programmas, ar kurām uzstājas baznīcās, pilīs, Bolderājas mūzikas un mākslas skolā un citur.

Adventes koncerta programmā ietilpst klasikas darbi, kas speciāli rakstīti pūšamajiem instrumentiem, kā arī populāri 20.gs. skaņdarbi. Kā piemēru var minēt Leroju Andersonu (Leroy Anderson, 1908-1975), kuru sauca par vienu no Amerikas vieglās orķestra mūzikas izcilākajiem komponistiem. Viņš bieži veidoja aranžējumus Boston Pops Orchestra, un reiz šī orķestra pirmais trompetists palūdza sacerēt solotrompetei kaut ko, kas nebūtu maršs vai fanfara. Tā tapa salīdzinoši liriskā „Trompetista šūpuļdziesmu" („A Trumpeter's Lullaby"), kas ir viens no Andersona hitiem, un to dzirdēsim arī šajā koncertā.

Adventes koncertā orķestris grib uzrunāt klausītājus, dāvāt prieku un ticību tumšajā un aukstajā laikā.

Ieeja - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV