Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Svētdien Rīgas Domā skanēs koncerts „Adventa"

EasyGet.lv, 25.11.2011. 14:19

Altists Maksims Novikovs kopā ar ērģeļmūzikas izpildītāju Jevgēniju Ļisicinu uzstāsies koncertā „Adventa" 27. novembrī plkst. 19.00 Rīgas Domā, informē Ieva Miške.
Svētdien Rīgas Domā skanēs koncerts „Adventa"

Altists Maksims Novikovs (Maskava) un Latvijas ērģelniece Jevgēnija Ļisina (Rīga) koncerta „Adventa" programmu veidujuši piecus mēnešus. Rīgas Domā šajā vakarā koncerta apmeklētāji dzirdēs vairākus pirmatskaņojumus.

Pirmo reizi Rīgas Domā, ērģeļmūzikas pavadījumā tiks atskaņota Maksa Rēgera – Viktora Poltoracka svīta sol minorā. Īpaši šim vakaram Jevgēnija Ļisicina aranžējusi ievērojamus Baha skaņdarbus altam un ērģelēm. Programmā iekļautas arī toga un fūga re minorā, ārija (BWV – No82), ārija (BWV-No151), sestais „Brandenburgas koncerts".

Jevgēnija Ļisicina ir Čurļoņa Starptautiskā ērģeļmūzikas konkursa laureāte 1968. gadā, Viļņā. Mākslinieces daiļrades laikā ir izdotas ap divdesmit platēm un četri diski, bet viņas pūrā ir pāri par tūkstoti koncertu gan Krievijā, gan Vācijā, Itālijā, Beļģijā, Francijā un Čehijā. Jevgēnija Ļisicina ir daudzkārt uzstājusies dažādos starptautiskos ērģeļmūzikas festivālos.

Maksims Novikovs ir krievu izpildītājskolas uzlecošā zvaigzne, profesora Jurija Bašmeta skolnieks un Čaikovska vārdā nosauktās Maskavas Valsts konservatorijas absolvents. Būdams vēl students, Maksims sevi apliecināja jau kā nobriedis, izcils un talantīgs izpildītājs. Mūsdienās, tādi ievērojami komponisti kā Vače Šarafjans, Eduards Airapetjans, Pāvels Karmanovs ir veltījuši savas brīnišķīgās kompozīcijas altam tieši Maksimam. Maksims spēlē uz Enriko Čeruti darinātā, brīnišķīgā instrumenta.

Mūziķu nākotnes plāni saistās ar virkni kompaktdisku ierakstīšanu, kas būs veltīti Doma baznīcas 800 jubilejai.

Biļetes iegādājamas Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Foto: Maksims Novikovs.Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV