Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Etniskās elektronikas grupa Deep Forest koncertēs Ventspilī

EasyGet.lv, 29.11.2011. 09:00

Piektdien, 9. decembrī plkst. 20:00 Ventspilī teātra namā „Jūras vārti" gaidāms pasaulē populārā etniskās elektronikas projekta Deep Forest koncerts, informē SIA „Kurzemes filharmonija" valdes priekšsēdētājs Māris Valtenbergs. Mūziķis Eric Mouquet un dziedātāja Onane Lydie Zamati koncerta apmeklētājus priecēs ar saviem pasaulē zināmākajiem skaņdarbiem – "Sweet Lullaby", "Marta's song", "Forest Hymn", kā arī jaunāko veikumu "Deep Africa".
Etniskās elektronikas grupa Deep Forest koncertēs Ventspilī

Eric Mouquet ir grupas Deep Forest dibinātājs, elektroniskā etno-ambienta stila pamatlicējs. Viņa daiļradi un izteiksmes veidu raksturo inovatīvu variāciju un kombināciju meklējumi, kuru ietekme jaušama ambientās mūzikas skanējumā visā pasaulē. Deep forest uzskatāma par jauna Pasaules mūzikas veida radītājiem, ko mēdz saukt par etnisko elektroniku un kurā apvienotas etniskās un elektroniskās mūzikas izteiksmes līdzekļi. Grupa nereti tiek dēvēta arī par etniski introspektīvās ambientās pasaules mūzikas pārstāvjiem.

Izcilais franču komponists un mūziķis Eric Mouquet ir Grammy balvas laureāts. Muzicējis kopā ar tādiem skatuves māksliniekiem kā Peter Gabriel, Josh Groban, Ana Torroja, Youssou N'dour, Joe Zawinul, Herbie Hancock, Mell, Chitose Hajime, Sa Dingding, Catherine Lara, Charles Aznavour un citiem.

"Deep Africa" ir viens no mūziķa projektiem. Tas ir turpinājums 2008.gadā realizētajam projektam "Deep Brazil", kurā Eric Mouquet, izmantojot chillout ritmu un skaņu sintēzi, ļāva saklausīt Brazīlijas lietus meža smalkās noskaņu nianses. Projekts Deep Africa aizsākās pirms pāris gadiem, kad E.Mouquet sastapa dziedātāju Blick Bassy no Kamerūnas. Iedvesmojoties no šī dziedātāja muzicēšanas un burvīgās afrikāņu ģitāras spēles, radās projekts, kurā E.Mouquet savu daiļradi apvienojis ar Blick Bassy izpildījuma spilgtākajām iezīmēm. "Deep Africa" atklāj šim kontinentam raksturīgo reliģisko rituālu un dziedāšanas iezīmes, uzbur bezgalīgas vējā plūstošu smilšu ainavas un mūžīgus plašumus.

Koncerts notiks ar Ventspils domes un Francijas Kultūras centra atbalstu.

Biļetes nopērkamas iepriekšpārdošanā visās „Biļešu serviss" kasēs.

Foto: Eric Mouquet. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV