Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Pauls un Čaikovskis vienā koncertuzvedumā „Dullā diena"

EasyGet.lv, 29.11.2011. 11:45

Šodien plkst. 14.00 un plkst. 18.30 VEF Kultūras pilī notiks koncertuzveduma „Dullā diena" pirmizrādes, informē izdevniecība MicRec. Uzvedumā skanēs populārās Raimonda Paula un Guntara Rača dziesmas, kuras savulaik rakstītas bērnu ansamblim „Dzeguzīte". Muzikālais stāsts ir papildināts ar Pētera Čaikovska baleta „Gulbju ezers" mūzikas citātiem un Bērnu Televīzijas.
Pauls un Čaikovskis vienā koncertuzvedumā „Dullā diena"

Koncertuzvedums „Dullā diena" ir bērnu popgrupas „Tu un es", Deju skolas „Dzirnas" studijas un Rīgas televīzijas un radio akadēmijas „Kids TV" dalībnieku kopējs sadarbības projekts, kurā tie, pieredzējušu pedagogu virsvadībā, izrādes sižetā apvieno dziedāšanu, deju un multimediālus video efektus.

„Dullā diena" ir stāsts par draudzību un par uzdrīkstēšanos, par piesaisti kas var pāraugt atkarībā, par simpātijām un mīlestību, par ticību sev un savam sapnim. Par to, ka „sapnis – tas ir vairāk nekā zelts".

Stāsta muzikālo pamatu veido Raimonda Paula bērniem rakstītās dziesmas ar Guntara Rača vārdiem – „Dullā diena", „Anniņa vanniņā", „Kapteinis Reinis", „Kārlītis", „Piena ceļš" un citas. Dziesmas, kuras klausītājiem iemīļotas padarīja bērnu vokālā ansambļa „Dzeguzīte" dziedātāji, nu ir iekļautas izrādē par bērniem un jauniešiem, par Klaunu un par Balerīnu - trako Maksi un kaimiņieni Ņinu. Akadēmijas audzēkņu veidotiem sižetiskiem klipiem.

Stāstu izdziedās, izspēlēs un izdejos:
Balerīna – Amanda Reinharde (Rīgas Horeogrāfijas vidusskola)
Klauns - Kristaps Ceļmalnieks („Dzirnas")
Bērni - Kultūras un atpūtas centra „Imanta" bērnu popgrupas „Tu un es" (vadītājs Arnis Miltiņš) un Deju grupas „Dzirnas" studijas dejotāji (vadītājs Agris Daņiļevičs).
Videoklipi un multimediālie efekti - Bērnu televīzijas un radio akadēmijas „Kids TV" audzēkņi (N.Buharova)
Instrumentālā grupa Jāņa Miltiņa vadībā
Scenogrāfe un kostīmu māksliniece Izolda Cēsniece
Horeogrāfs, konsultants – Agris Daņiļevičs
Horeogrāfs – Kristaps Ceļmalnieks
Baletmeistare – Indra Lapšina
Muzikālais vadītājs Jānis Miltiņš
Vokālie pedagogi – Madara Dziedātāja, Arnis Miltiņš
Bērnu popgrupas „Tu un es", Deju studijas „Dzirnas" dalībnieki
Bērnu televīzijas un radio akadēmijas „Kids TV" audzēkņi
Balerīna - Amanda Reinharde (Rīgas Horeogrāfijas vidusskola)
Klauns – Kristaps Ceļmalnieks (deju grupa „Dzirnas")
Instrumentālā grupa Jāņa Miltiņa vadībā

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV