Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Festivālā Kremlī Latviju ar panākumiem pārstāv pianiste Antoņina Suhanova

EasyGet.lv, 29.11.2011. 11:52

No 22. līdz 24. novembrim Maskavā noritēja III Starptautiskais jauno izpildītāju klasiskās mūzikas festivāls „Uzlecošās zvaigznes Kremlī", kur Latviju pārstāvēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) jaunā pianiste Antoņina Suhanova, informē JVLMA Rektorāta palīdze Jurita Krūma.
Festivālā Kremlī Latviju ar panākumiem pārstāv pianiste Antoņina Suhanova

III Starptautiskais jauno izpildītāju klasiskās mūzikas festivāls „Uzlecošās zvaigznes Kremlī" šogad pulcējis 21 dalībnieku no 20 pasaules valstīm, to starpā Austrijas, Vācijas, Beļģijas, Spānijas, Itālijas, Norvēģijas, Kanādas u.c. Festivāla ietvaros noritēja četri kamerkoncerti un vērienīgs noslēguma koncerts Aleksandrova zālē Lielajā Kremļa pilī ar kamerorķestri „Maskavas Virtuozi" Maestro Vladimira Spivakova vadībā.

Talantīgā latviešu pianiste un vairāku starptautisku konkursu laureāte Antoņina Suhanova savu dzīvi ar klavierēm saistījusi jau no 5 gadu vecuma, absolvējot Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu pasniedzējas Guntas Božas vadībā. Kremlī Antoņina uzstājās JVLMA profesionālās bakalaura studiju programmas „Instrumentālā mūzika" 1.kursā studente, klavierspēli turpinot apgūst profesora Jura Kalnciema vadībā. Antoņina ir kļuvusi par starptautisku konkursu laureāti, piedaloties pianistu konkursā „Simone Delbert-Fevrier" Francijā, „Citta di Barletta" Itālijā, „Villa de Capdepera" Spānijā, kā arī uzstājoties festivālos Igaunijā, Slovākijā un Latvijā.

Pianiste festivāla kamerkoncertā uzstājās ar solo programmu, kļūstot par vienu no festivāla spilgtākajiem dalībniekiem. Saņemot V.Spivakova atzinību par augsto meistarību, Antoņina ieguvusi iespēju muzicēt kopā ar vienu no labākajiem pasaules kamerorķerstriem Maestro vadībā.

III Starptautiskais jauno izpildītāju klasiskās mūzikas festivāla „Uzlecošās zvaigznes Kremlī" tradīcija uzsākta 2009.gadā, kļūstot par nozīmīgu notikumu Krievijas mūzikas aprindās. Skatītāju pirmajās rindās kamerkoncertu baudīja festivāla iniciatore un patronese Krievijas prezidenta sieva Svetlana Medvedeva, kā arī Beļģijas karaliene Paola, Kipras pirmā lēdija Elsie Chiratou, Slovēnijas pirmā lēdija Barbara Miklič Türk, Armēnijas pirmā lēdija Rita Sargsyan, tostarp arī Krievijas kultūras ministrs Aleksandrs Avdejevs un citas Krievijas sabiedrības prominences. Tradicionāli kamerkoncerta noslēgumā tiek pasniegtas Krievijas pirmās lēdijas pateicības balvas un apliecinājumi par dalību un uzradīto meistarību festivāla norisē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV