Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Takas Muzikālās vakariņas gatavos Oranžās brīvdienas

EasyGet.lv, 30.11.2011. 10:14

1. decembrī ap vakariņu laiku kafejnīca "Taka" aicinās doties ceļojumā pa Balkānu kalniem, Atlantijas okeāna piekrasti un ieklīst kādā Vācijas mūzikas festivālā, jo tradicionālo Takas Muzikālo vakariņu gidi būs turbofola apvienība Oranžās brīvdienas, informē kafejnīcas pārstāve Alise Ziemule. Vakariņu viesiem būs iespējams nogaršot ēdienu, ko ierasti grupas puiši tūrēs gatavo uz ugunskura, un klausīties viņu mājās pārvestos mūzikas krājumus.
Takas Muzikālās vakariņas gatavos Oranžās brīvdienas

Oranžās brīvdienas (OB) spēlē latviešu turbo folku, kas ietver sevī ska, regeju, metālu, roku, disko un citus mūzikas stilus, tiem pievienojot folka elementus. Grupas pirmssākumi meklējami 2000. gada martā, Kuldīgā, kur dziesmu autors Speiss (Ints Ķergalvis) kopā ar vietējiem domubiedriem nodibina grupu. Tomēr jau pēc pirmajiem koncertiem grupas sastāvs un skanējums sāk mainīties, līdz 2005. gadā tas iegūst pašreizējo veidolu un dalībnieku kodolu, kaut dažās pozīcijās izpildītāji vēl mainās.

Līdz 2006. gadam grupa ceļojusi apkārt spēlējot koncertus Vācijā, Holandē, Francijā, Ukrainā un Rumānijā. 2009. gada martā un aprīlī, atzīmējot devīto gadadienu, grupa dodas koncerttūrē uz Balkāniem, viesojoties ar koncertiem Lietuvā, Rumānijā, Bulgārijā un Maķedonijā. 2010. gada "Travelling Balagan" tūres laikā koncerti tiek spēlēti Vācijā, Holandē, Beļģijā, Francijā un Čehijā. 2011. gads aizvadīts ar minitūri Vācijā.

Vakariņu gaitā ieskatīsimies OB koncerttūrēs, kuru laikā visneparastākajās vietās nācies gatavot maltīti un atklājušies puišu pavārtalanti - kādam lieliski padodas vārīt zupas, citam – cienāt dāmas ar gardām kūkām.

Vakara noslēgumā gaidāms iespaidīgs muzikāls pārsteigums!

Vairāk info meklē: http://pataku.wordpress.com/

Foto: Oranžās brīvdienas. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV