Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā koncertēs Kjungas Lī džeza trio no Dienvidkorejas

EasyGet.lv, 30.11.2011. 10:51

Pirmdien, 5. decembrī, plkst. 16:00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Ērģeļu zālē uzstāsies pianistes No Kjungas Lī (No Kyung Lee) džeza trio no Dienvidkorejas, informē JVLMA Rektorāta palīdze Jurita Krūma.
Rīgā koncertēs Kjungas Lī džeza trio no Dienvidkorejas

No Kjungas Lī džeza trio sastāvs piedāvā netradicionālu skatījumu uz klasisko džeza trio, bungu vietā izvēloties Janggu – korejiešu tautas mūzikas sitaminstrumentu. Tādejādi Janggu nodrošina ritmu, bet pārējie, tradicionālie džeza instrumenti gādā par melodisku harmoniju, mazliet netipisku korejiešu tautas mūzikai. Sastāvu veido Jūng Hva Jangs (Joong Hwa Jung, kontrabass) un Jou Jū Jūns (Yeo Joo Yoon, Janggu).

Pēc studijām ASV, bakalaura grādu iegūstot Bērklijas Mūzikas koledžā un maģistra grādu - Ņujorkas universitātē, Kvinsas koledžā, trio līdere No Kjunga Lī pievērsās korejiešu tautas mūzikai, džezam, pasaules mūzikai. Pianistes muzikālo kaislību vidū ir arī turotū - pagājušā gadsimta sākumā radušos korejiešu populārās un deju mūzikas žanru, kuru No Kjunga Lī centusies apvienot ar džezu savā albumā CaTrot (2008).

Pianistes pedagogu vidū minami tādi vārdi kā Lāslo Gardonī, Nīlss Olmsteds, Džoanna Breikīna, sers Rolands Hena, Maikls P. Mosmens un citi. Sava īpašā skanējuma meklējumos māksliniece pavadījusi vairākus gadus, padziļināti apgūstot korejiešu tautas mūziku.

Koncerts JVLMA Ērģeļu zālē būs veltīts trio jaunākajam veikumam – ceturtajam studijas albumam ar nosaukumu "Matchmaker". Šis jaunākais ieraksts ir No Kjungas Lī muzikālo eksperimentu kulminācija un ietver piecas korejiešu tautas dziesmu kompilācijas (pa skaņdarbam no katras provinces) un sešus oriģināldarbus. Turklāt koncertā dzirdēsim arī latviešu mūziku Korejas mūziķu interpretācijā.

Koncerta apmeklējums - bez maksas.

Foto: No Kjunga Lī. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV