Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Joseph Willow's Jazz Club un Karlo Morenas džeza vakars Studentu klubā

EasyGet.lv, 02.12.2011. 10:13

Otrdien, 6. decembrī, plkst. 20:00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Studentu klubs aicina viesoties Joseph Willow's Jazz Club regulārajā džeza vakarā, kuram pievienosies itāļu džeza pianists un profesors Karlo Morena (Carlo Morena) no Džuzepes Verdi konservatorijas Komo pilsētā Itālijā, informē JVLMA Rektorāta palīdze Jurita Krūma.
Joseph Willow's Jazz Club un Karlo Morenas džeza vakars Studentu klubā

Lai veicinātu sabiedrības patieso saikni ar džeza kultūru, improvizācijas gara cienītāji no JVLMA studentu vidus kļuvuši par ierosmi Joseph Willow's Jazz club izveidei, kas jau otro gadu vairakkārt mēnesī Studentu kluba viesus uzrunā pievienoties kopīgiem muzikāliem piedzīvojumiem. Ik reizi koncertu noskaņu bagātināšanai sevišķo viesu kārtā aicināti mūzikas žanra profesionāļi, kuru vārdi atpazīstami gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

6. decembra džeza vakarā par dienvidnieciskām skaņas niansēm gādās itāļu džeza pianists un pasniedzējs prof. Karlo Morena, kurš, viesojoties Latvijā, meistarklasēs dienu pirms koncerta pārbaudīs JVLMA jauno mūziķu prasmes džeza mūzikā.

Morena savu profesionālo mūzikas izglītību klavierspēlē ieguvis Licinio Refice konservatorijā Frozinones pilsētā Itālijā maestro Džuzepes Kanterelle (Giuseppe Chanterelle) vadībā, kā arī absolvējis džeza klasi Džuzepes Verdi konservatorijā Milānā (Itālija), skolojoties pie maestro Tino Kaffa (Tino Quaff). Muzikālo redzējumu pianists attīstījis, studējot filozofiju. Viņa džeza kompozīcijas un improvizācijas tehnikas skolotāju vidū minami tādi profesionāļi kā Enrico Pieranunzi, Franco D'Andrea, Kenny Wheeler, GaryBurton, John La Porta u.c.

Kā solists, arī dueta un trio sastāvā daudzu starptautisko konkursu laureāts Karlo Morena ierakstījis septiņus studijas albumus. Savā muzikālajā darbībā pianists ir sadarbojies un muzicējos kopā ar neskaitāmiem dažāda kalibra mūziķiem – trompetes, saksofona, trombona, klarnetes, mežraga, fagota, ģitāras, kontrabasa, bungu un pat bandoneona spēles meistariem un vokālistiem.

Koncerta sākums plkst. 20:00. Ieeja klubā no plkst. 19:00. Ieejas maksa studentiem – Ls 1,00, citiem viesiem - Ls 2,00.

Papildu informācija: www.studentuklubs.lv un www.jvlma.lv.

Foto: Karlo Morena. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV