Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Koklētāja Laima Jansone koncertēs Spīķeros

EasyGet.lv, 02.12.2011. 10:32

Spīķeru koncertzālē 11. decembrī plkst. 19:00 uzstāsies latviešu koklētāja Laima Jansone, sniedzot koncertprogrammu "Sidrabs", ar kuru viņa šogad uzstājās pasaules mūzikas gadatirgū "Womex" Kopenhāgenā, informē mūziķes pārstāvji.
Koklētāja Laima Jansone koncertēs Spīķeros

"Sidrabs" apvieno tradicionālu kokles spēli ar spožām, mūsdienīgām improvizācijām, ar kurām slavena Laima Jansone, un jūtīgu filmētu decembra vērojumu, kuru meistarīgi veido režisors Olafs Okonovs. Tā arī ir pirmā programma no Baltijas valstīm, kas vairāk kā 750 dalībnieku vispasaules konkurencē iekļuvusi Pasaules mūzikas gada visprestižākā notikuma "Womex" oficiālajā izlasē. Laima Jansone un Olafs Okonovs Kopenhāgenā uzstājās pirms pāris mēnešiem.

""Sidrabs" ir radīts tieši šim laikam - klusam, tumšam un vētrainam - starp Veļiem un Saulgriežiem. No Sidrabiņa lietiņa rāmās bezgalības līdz putenim un atdzimšanai. Dabas un pilsētas uguņu faktūras, personīgu izjūtu tuvplāni, stihiskas kaislības. Sidrabs nekad nav viens un tas pats. Tas plūst un mainās, jo sastāv no improvizācijām," koncertprogrammu ieskicē tās veidotāji.

""Sidrabs" ir aicinājums atnākt un izjust, kā katrā no mums atskan "Sidraba" stīga. "Sidrabs" ir iešana pie sevis, latviska meditācija. Balstīts īstas kokles un dabas laika dziļumā, izdzīvots šeit un tagad, pilns svaiga spara un apņēmības - tā, kas nepieciešams jaunam riņķim ap Sauli," uzsver režisors Olafs Okonovs.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Foto: Laima Jansone. Foto (c) Foto: Eric van Nieuwland

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV