Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

The Shin atgriežas Latvijā ar īpašu koncertprogrammu

EasyGet.lv, 02.12.2011. 13:25

Pirmssvētku gaisotnē Pasaules mūzikas festivāls PORTA piedāvā koncertus ar gruzīnu grupas The Shin un džeza dziedātājas Maijas Baratašvili koncertprogrammu "Georgia on Your Mind" - 6. decembrī un papildkoncertu 7. decembrī plkst. 20:00 gandrīz teātrī Artelis, informē Ilze Apsiņa.
The Shin atgriežas Latvijā ar īpašu koncertprogrammu

Gruzīnu trio The Shin Latvijas publikas mīlestību iekaroja, sniedzot neaizmirstamus koncertus Pasaules mūzikas festivālā PORTA. The Shin izveidojās laba sadarbība ar latviešu folkmūziķiem no Pūces etnogrāfiskā orķestra, kas rezultējās brīnišķīgā latviešu-gruzīnu kopprojektā Es arī, kas tika parādīts koncertos Latvijā, Gruzijā un Vācijā, kā arī 2009. gadā ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.

The Shin, trīs mūziķi, Zaza Miminošvili (ģitāra), Mamuka Gagnidze (sitaminstrumenti) un Zurabs Gaganidze (kontrabass), ir Eiropā un savās mājās Gruzijā atzīti profesionāli mākslinieki, kuru radošais gars un apbrīnojamā muzikalitāte aizrauj klausītāju jau pirmajās koncerta minūtēs. Pēdējos gados The Shin koncertos piedalās arī izcilais dejotājs Aleksandrs Čumburidze, par kura virtuozo, kaislīgo solo sniegumu sajūsminājusies arī Latvijas publika.

The Shin decembrī uz Latviju vedīs jaunu, īpašu programmu, kurā varēsim priecāties par vēl vienas izcilas mūziķes pievienošanos šim vīru trio– dziedātāju Maiju Baratašvili. Maija ir starptautiski atzīta džeza dziedātāja, ko apliecina 2007. gadā iegūtā Montekarlo starptautiskā džeza godalga. Par viņas sulīgo, ārkārtīgi krāšņo balsi mūzikas apskatnieki raksta: „Kad Maija izpleš diafragmu, pasaule nodreb!"

Programmā Georgia on Your Mind Maija Baratašvili un The Shin piedāvās aizraujošu ceļojumu amerikāņu džeza, Vidusjūras un Indijas ritmu un gruzīnu polifonijas pasaulē.

Par viņu programmu ārzemju presē raksta:
„Brilliant music, crazy rhythm, experimental attitude, provocative mind, penetrating vocal, Georgian polyphony, all brought together in a huge cluster of positive energy coming from the stage!" („Izcila mūzika, traki ritmi, eksperimentētāju gars, ass vokāls, gruzīnu polifonija – viss kopā milzīgā enerģijas lādiņā, kas jūs sasniedz no skatuves!" no angļu val.)

Koncertā piedalīsies: Zaza Miminošvili (ģitāra), Zurabs Gagnidze (bass), Mamuka Gaganidze (sitaminstrumenti), Maija Baratašvili (balss), Aleksandrs Čumburidze (deja). Īpašie viesi – Valts Pūce un Kristīne Kārkle Puriņa

Lai noskatītos The Shin un Maija Baratašvili video, spied šeit.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs.

Foto: The Shin. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV