Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Tenors Ints Birzkops koncertēs LNMM

EasyGet.lv, 06.12.2011. 13:10

Piektdien, 9. decembrī, plkst. 19.00 Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM), K. Valdemāra ielā 10a, Rīgā, "Vēlo piektdienu" ietvaros aicina apmeklētājus baudīt tenora Inta Birzkopa koncertu Ziemassvētku noskaņās, informē LNMM reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.
Tenors Ints Birzkops koncertēs LNMM

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja "Vēlajām piektdienām" mūziķis Ints Birzkops piedāvās īpašu vokālo programmu, kas izvēlēta Adventes laikam, kad tiecamies pēc miera un harmonijas. Līdztekus klasiķu skaņdarbiem vakarā skanēs Ziemassvētku mūzika, kā arī paša izpildītāja Inta Birzkopa kompozīcijas belcanto manierē. Šis koncerts, līdzīgi kā 25. novembrī aizvadītais operdziedātājas Evitas Zālītes priekšnesums, vedīs klausītājus romantiskā ceļojumā Vilhelma Purvīša, Jaņa Rozentāla, Jāņa Valtera un citu latviešu gleznotāju ainavās, kad laika ritums bija lēnāks.

Komponists un vokālists Ints Birzkops ir izdevis vairākus klasiskās mūzikas albumus Latvijā, Vācijā un ASV un ikdienā nodarbojas ar mūzikas terapiju, sniedzot cilvēkiem dvēseles līdzsvaru ar melodiju palīdzību.

Koncerta laikā apmeklētāji aicināti ziedot Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izglītības programmu ģimenēm ar bērniem attīstīšanai.

Ieeja koncertā, pērkot ieejas biļeti uz muzeja pastāvīgo ekspozīciju.

Līdz brīdim, kad Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka tiks slēgta rekonstrukcijai, ir atlicis pavisam nedaudz laika. "Vēlo piektdienu" ietvaros apmeklētājiem ir brīnišķīga iespēja atcerēties, no jauna apgūt un pietuvoties nacionālajām mākslas vērtībām. Šajos vakaros muzejs piedāvā ne tikai apskatīt pastāvīgās ekspozīcijas un izstādes, piedalīties dažādās muzejpedagoģiskās aktivitātēs – ekskursijās, lekcijās un radošajās darbnīcās, bet arī baudīt īpašus radošus priekšnesumus, kurus muzejā sniedz pazīstami un iecienīti Latvijas mākslinieki. "Vēlajās piektdienās" muzejs atdzīvojas, tas kļūst radošāks, lai katram apmeklētājam dotu iespēju iepazīt latviešu kultūras mantojumu no cita skatapunkta. Muzeja kāpnes kļūst par skatuvi un vietu, kur izjust neierastu mākslas atmosfēru.

Pirms divām nedēļām muzejā ar pārsteidzošu klausītāju atsaucību noticis "Vēlo piektdienu" pirmais koncerts kopā ar Latvijas Nacionālās operas solisti Evitu Zālīti.

Lai tuvāk iepazītu ievērojamos Latvijas māksliniekus kā personības un palūkotos uz viņu daiļradi ar "iekšējo redzi", katru piektdienu plkst. 18.00 muzeja apmeklētājiem līdz ar latviešu mākslas pastāvīgās ekspozīcijas apskati ir iespēja klausīties mākslas vēsturnieces Edvardas Šmites stāstus no cikla "Mākslinieks un mūza".

Savukārt lai muzeja rekonstrukcijas laikā neaizmirstu Purvīti, Rozentālu, Rērihu un citus nozīmīgus autorus, kuru darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas pastāvīgajā ekspozīcijā, piektdienās plkst. 18.30 aicinām ikvienu "paņemt sev līdzi" daļiņu latviešu mākslas klasikas, uzdrukājot tos uz krekla, kleitas vai maisiņa radošajā auduma apdrukas darbnīcā "Klasika vienmēr modē" mākslinieces Diānas Dimzas-Dimmes vadībā, jo katrs var radīt pats savu modi, iedvesmojoties no īstiem meistardarbiem.

Foto: LNMM galvenā ēka "Vēlajās piektdienās". 2011. Foto (c) Vilnis Dreimanis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV