Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Aicina uz koncertu „Live Looping Night"

EasyGet.lv, 12.12.2011. 09:51

14. decembrī plkst. 21:00 klubā „Pie LTipa", Rīgā, Raiņa bulvārī 21, koncertā „Live Looping Night" uzstāsies Jānis Misevičs (ģitārists ar ilggadēju pieredzi), Paul „the Mole" (ģitāras virtuozs, zināms arī kā Pauls Kravalis jeb Kurmis), Rihards Lībietis (sabiedrībā jau zināms, talantīgs ģitārists), Cat from Japan jeb Uģis Kagainis (ģitārists un vokālists), kā arī Karmafree (pozitīvā žanra live looping duets - basģitāra un vokāls), informē Māra Dombrovska.
Aicina uz koncertu „Live Looping Night"

Live Looping ir mūziķu performance, izmantojot loop station jeb cilpmašīnas. Cilpmašīnas ir procesori, kas ieraksta skaņas (īsas frāzes) „dzīvajā" un pēc tam tās atkārto. Ierastītajām frāzēm pa virsu tiek rakstītas vēl citas frāzes (ritms,harmonija utt.), tādejādi mūziķiem dodot iespēju koncerta laikā pašiem sev izveidot pavadījumu un pilnskanīgu dziesmu. Live looping „dzīvajā" vērot ir ļoti interesanti- tas ir tāpat kā vērot mākslinieku, kurš ar katru otas vilcienu veido gleznu. Mūziķi, ierakstot frāzes, klausītāju un skatītāju klātbūtnē veido „mākslas darbu"- dziesmu.

Pasaulē Live Looping kļūst aizvien populārāks - ir zināmi mākslinieki kā Dub FX (ielu mūziķis no Austrālijas, viesojies arī Lavijā), Beardyman un Shlomo (abi slaveni Lielbritānijas bītbokseri), kas lieliski demonstrē Live Looping tehniku un iedvesmo aizvien vairāk mūziķus visā pasaulē kļūt par „viena cilvēka grupu" jeb lūperi (looper- angļu val.).

Latvijā Live Looping ir samērā jauna parādība, tomēr ir vairāki ļoti talantīgi mūziķi, kas izmanto šo tehniku. Koncerta „Live Looping Night" mērķis ir plašākai publikai atrādīt labākos no labākajiem Live Looping tehnikas pārstavjiem Latvijā.
Šis pasākums būs interesants ne tikai mūziķiem, kas interesējas par Live Looping iespējām, bet arī jebkuram cilvēkam, kas vēlas uzskatāmi uzzināt un ieraudzī, kā top mūzika un dziesmas.

Pasākuma ieejas maksa ir 1Ls, studentiem- bezmaksas. Vecuma ierobežojums – 18+.

Foto (c) Gatis Kleinbergs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV