Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā skanēs „Ziemassvētku rāgas"

EasyGet.lv, 13.12.2011. 08:51

14. decembrī plkst. 19:00 Latvijas Radio 1. studijas telpās gaidāms Indijas klasiskās mūzikas koncerts, kurā uzstāsies Akašs Sergejs Ancupovs (sārods) un Džagannaths Deniss Baibekovs (tabla). Koncertā abi mūziķi atskaņos „Ziemassvētku rāgas" – viduslaiku kristīgo himnu un Indijas klasisko skaņdarbu unikālu sintēzi, informē Linda Ločmele.

Pirmo reizi Rīgas publikai ir iespēja novērtēt Džagannatha (Denisa Baibekova) tablas spēlēs virtuozitāti. Viņa talants un meistarība ļāva šo mākslu apgūt kā Ustada Rafiuddina Sabri (Ustad Rafiuddin Sabri), Indijas izcilā mūziķa, māceklim. Džagannatha skolotājs pārstāv Deli skolu (Delhi gharana), kas ir šīs valsts senākais mūzikas izglītības centrs. Sabri ģimenē muzikālā tradīcija tiek izkopta vairāk nekā 500 gadu garumā.

Džagannaths ir atzīts par izcilāko tablas spēlētāju Krievijā. Virtuozitātes dēļ Indijas klasiskās mūzikas eksperti viņu dēvē par „jauno Zakiru". Džagannaths bieži dodas turnejās, strādā ierakstu studijā un piedalās dažādos muzikālos projektos visā pasaulē. Viņš ir Ermitāžas kamerorķestra solists, „fusion" projektu „All Maya" un "Sangam" dalībnieks, festivālu "Outback", "Усадьба Джаз", "Woodtock" laureāts.

Akašs – Sergejs Ancupovs – ir Latvijā plaši pazīstams gan Indijas kultūras mīļotāju, gan arī muzikantu vidū. Viņš ir Indijas izcilākā sāroda spēles virtuoza Ustada Amdžada Ali Hana (Ustad Amjad Ali Khan) māceklis. Pirms trim gadiem Akašs Rīgā nodibināja Indijas klasiskās mūzikas skolu "Sarasvati", tajā notiek regulāras nodarbības un koncerti. Akaša muzikālajā rokrakstā apvienojas viņa iekšējā brīvība un uzticība kanoniem, izpildījuma dziļums un virtuozitāte.

Rēķinoties ar ierobežoto vietu skaitu (120) studijā, interesentus lūdzam iepriekš pieteikties, zvanot uz tālruni 29243077 vai sūtot e-vēstuli uz linda@absolute.lv.

Ieeja koncertā - par ziedojumiem. Līdzi ņemiet savu personību apliecinošu dokumentu (pase, autovadītāja tiesības).

Koncertu organizē Indijas klasiskās mūzikas skolu "Sarasvati" un "Absolute musiс management".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV