Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā ar kinofilmu mūziku un Vivaldi "Gadalaikiem" uzstāsies kamerorķestris "I Musici di Roma"

EasyGet.lv, 13.12.2011. 10:23

Latvijas Nacionālajā operā šodien plkst. 19.00 ar kinomūzikas programmu "I Musici's Oscar's" un Antonio Vivaldi koncertu ciklu "Gadalaiki" uzstāsies kamerorķestris no Itālijas "I Musici di Roma", informē koncerta organizatori Hermaņa Brauna fonds.
Rīgā ar kinofilmu mūziku un Vivaldi "Gadalaikiem" uzstāsies kamerorķestris "I Musici di Roma"

Pagājušā gadsimta 50.gados orķestris "I Musici di Roma" pirmo reizi vēsturē ieskaņoja visus Vivaldi "Gadalaikus", tādējādi nosakot toni baroka mūzikas atskaņošanā daudzus turpmākos gadus. Kopš tā laika ir pārdoti vairāk nekā 25 000 000 šā ieraksta kopiju.

Par "Gadalaiku" ierakstu saka: "Ir cigāri, un ir kubiešu Cohibas. Ir sarkanvīni, un ir Château Lafite-Rothschild. "Gadalaikus" var nospēlēt vienkārši, un var nospēlēt tā, kā to dara "I Musici"! "

Šobrīd slavenais orķestris – ir izcili stīgu instrumentu solisti, kuri atskaņo 17.-18. gadsimta mūziku vienīgi uz tā laika vērtīgajiem instrumentiem, kurus darinājuši tādi meistari kā Amati, Kapa, Čeruti, Karkasi, Storioni un citi.

Otrs orķestra "jājamzirdziņš" ir mūzika no kinofilmām. Daudzi komponisti, kuri par savu kinomūziku "I Musici" ierakstā ir saņēmuši "Oskaru", turpina sadarboties ar šo orķestri, veltot tam savus skaņdarbus, no kuriem "I Musici" veido veselas programmas. Tādēļ līdzās Antonio Vivaldi meistardarbam orķestris savos jubilejas gada koncertos atskaņo Nino Rotas (Oskars par filmu Krusttēvs), Ennio Morikones (Oskars 2007 par mūža ieguldījumu kinomākslā), Luisa Bakalova (Oskars par filmu Pastnieks) un Riiki Sakamoto (Oskars par filmu Pēdējais imperators) mūziku.

Orķestris uzstājies pasaules slavenākajās koncertzālēs un saņēmis vairākas prestižas prēmijas un apbalvojumus.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu servisa" un Nacionālās operas kasēs.

Foto: kamerorķestris "I Musici di Roma". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV