Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

LMA Studentu klubā notiks šī gada pēdējais "Joseph Willow's Jazz Club" džeza vakars

EasyGet.lv, 14.12.2011. 14:15

Otrdien, 20. decembrī, plkst. 20:00 LMA Studentu klubā notiks regulāro džeza vakaru "Joseph Willow's Jazz Club" pēdējais šī gada koncerts kopā ar īpašajiem viesiem Matīsu Čudaru (ģitāra), Peedu Kass (bass, EE), Kasparu Kurdeko (bungas), Tomu Rudzinski (saksofons) un eksperimentālo trio „3Stick", informē Indra Strode.
LMA Studentu klubā notiks šī gada pēdējais "Joseph Willow's Jazz Club" džeza vakars

Matīss Čudars apguvis trombonu un sitamos instrumentus mūzikas skolā. Sākot mūziku uztvert nopietnāk, caur muzikālajiem eksperimentiem un meklējumiem, viņš nonāca līdz savai mūzikas mīlestībai - džezam. Matīss izveidojis džeza apvienību " Matīsa Čudara kvartets". Tās sastāvā ir četri labi draugi, kuri uzturas un muzicē Nīderlandē.

Peedu Kass lēnām sevi pilnveidojis ilgus gadus un patreiz ir viens no labākajiem Igaunijas basģitāristiem. Mūziku apguvis gan savās mājās, Igaunijā, gan arī kaimiņvalstī Somijā. Kass ir aktīvs skaņdarbu komponēšanā, kā arī piedalās Baltijas džeza mūzikas dzīvē, koncertējot arī Latvijā.

Kaspars Kurdeko ir bundzinieks, komponists un perkusionists. Studējis Amsterdamas Mūzikas konservatorijā džeza departamentā. Kaspars ir ieguvis prestižu starptautisko balvu ar savu internacionālo džeza kvartetu „DekoMotion" džeza konkursā „Keep Aye Jazz Award 2010" Nīderlandē, kā arī ieguvis specbalvu kā labākais izpildītājs.

Saksofonists un komponists Toms Rudzinskis spēlē grupās "Morning After", "Soultrain Jazz Group", "Very Cool People" u.c. Ir piedalījies tādos festivālos kā "Kaunas Jazz", "Vilnius Jazz", "Rīgas Ritmi", "Baltic Beach Party", "Saulkrasti Jazz", "Bildes" un citos lielos festivālos. Apvienojot domubiedrus, 2007. gada vasarā Toms radīja džeza kvartetu "Toms Rudzinskis Hipster 4", ar mērķi izpildīt gan pašu sacerētu orģinālmūziku, gan popularizēt džezu Latvijā.

Grupas „3Stick" sastāvā ir trīs drosmīgi jaunieši - Dāvis Jurka, Toms Poišs un Rūdolfs Dankfelds. Visi trīs grupas dalībnieki gan spēlē, gan strādā kā profesionāli mūziķi, paralēli turpinot paaugstināt savas zināšanas Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā, kur arī viņi visi pirmo reizi tikās, lai vienotos kopējās skaņās. Grupa neizvēlējās iet tradicionālu džeza trio ceļu. Puišu sniegums būs patīkams piedzīvojums jebkuram klausītājam, jo viņu mūzika ir mazliet neierasta. „3Stick" pārsvarā izpilda savas oriģinālkompozīcijas, bet netiek aizmirsts arī par visiem ierastajiem un labi zināmajiem džeza standartiem, kā arī pa kādai latviešu tautasdziesmai.

Koncerta pirmajā daļā Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas studenti uzstāsies kopā ar īpašajiem vakara viesiem, savukārt otrajā daļā uz skatuves būs iespēja kāpt ikvienam, turpinot to ar jam session.

Ieeja klubā no plkst. 19:00, skatuve no plkst. 20:00. Ieejas maksa: studentiem 1,00 Ls, ne-studentiem 2,00 Ls

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV