Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Koncerts „O Magnum Mysterium" Rīgas Sv.Pētera baznīcā

EasyGet.lv, 19.12.2011. 09:24

21. decembrī plkst. 19.30 Rīgas Sv.Pētera baznīcā notiks koncerts „O Magnum Mysterium". Koncertā piedalīsies jauniešu koris „Mūza" un vokālais ansamblis „Universum", informē kora pārstāvji.
Koncerts „O Magnum Mysterium" Rīgas Sv.Pētera baznīcā

Koncerta dalībnieki iecerējuši radīt neparastu Ziemassvētku mūzikas notikumu klausītājiem. Koncerta „O Magnum Mysterium" programmas galvenā iezīme ir renesanses, plašākai publikai mazāk zināmu, skaistāko 16. gadsimta Ziemassvētku skaņdarbu atskaņojumi ar vienojošu vēsturisku, mistisku un noslēpumainu noskaņu. Koncerta dalībnieki aicinās klausītājus ceļojumā uz senu vēsturi, klausīties un iegremdēties šim laikam neparastā Ziemassvētku mūzikā. Koncertā „O Magnum Mysterium" skanēs 16. gadsimta angļu renesanses autora Viljama Bērda (William Byrd)(1540-1623) Mesa četrām balsīm un citu renesanses laika komponistu mūzika. Koncerta programmā iekļauti arī mūsdienu komponista Maikla Makglīna (Michael McGlynn)(1964) skaņdarbi un Ziemassvētku dziesmu apdares.

2011./ 2012. gada sezonā korī "Mūza" darbojas 36 talantīgi un mērķtiecīgi jaunieši. Jauniešu koris "Mūza" ir viens no perspektīvākiem un labākajiem Rīgas koriem, kurš aktīvi darbojas, veido interesantus muzikālus projektus, daudz koncertē Latvijā un ārzemēs, popularizējot Latvijas mūziku un koru kustību. Kora „Mūza" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Guntis Cimiņš. Koris „Mūza" katru gadu veido īpašas Ziemassvētku programmas, uzstājās kopā ar populāriem mūziķiem, plānotājā koncertā koris atskaņos savu jaunāko Ziemassvētku mūzikas programmu.

Vokālā grupa „Universum" ir profesionālu Latvijas kora diriģentu un dziedātāju lielisks sadarbības rezultāts. "Universum" koncerti vienmēr jāizceļ kā vienreizēji un neatkārtojami muzikāli notikumi. Vokālās grupas mākslinieciskais vadītājs ir Rihards Rudzītis. Ansamblis daudz uzstājas ārpus Latvijas, savās programmās izpildot dziesmas no klasikas līdz populārai mūzikai. Ziemassvētku koncertam "O Magnum Mysterium" Rīgas Sv.Pētera baznīcā vokālā grupa „Universum" sagatavojusi jaunu renesanses mūzikas programmu, tā būs vienīgā šīs latviešu profesionālās grupas uzstāšanās šogad Latvijā.

Koncertu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes izglītības, Kultūras un sporta departaments, Rīgas Sv.Pētera baznīca.

Ieeja koncertā - bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV