Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā koncertēs Zucchero

EasyGet.lv, 19.12.2011. 12:00

12. aprīlī Arēnā Rīga uzstāsies vairākkārtējs World Music Awards balvas ieguvējs Zucchero, informē koncertaģentūra "Live Music Agency". Koncerts notiks pasaules tūres "Chocabeck World Tour 2012" ietvaros.
Rīgā koncertēs Zucchero

Zucchero (Adelmo Fornaciari) ir dzimis 1955.gadā Roncocesi, Itālijā. Viņa skatuves vārds Zucchero nāk no skolas laikiem, kur viņu tā iesauca viens no skolotājiem. Jau no 15 gadu vecuma Zucchero ir aktīvi darbojies mūzikas jomā. Viņa albums "Blue's", ierakstīts 1987.gadā, tika pārdots vairāk nekā 1.3 milionu kopijās Itālijā, kas ir rekords rokmūzikas albumam. "Blue's" pasaules tūrē Zucchero devās kopā ar Džo Kokeru un Mailzu Devisu, kas piedalījās albuma ierakstīšanā. Jau 1989. gadā Zucchero izdeva savu 5. studijas albumu "Oro Incenso e Birra", kura tapšanā piedalās Ēriks Kleptons.

1990. gadā Zucchero kļuva par pirmo rokmūziķi, kas uzstājās Maskavā Kremlī, kur koncerta laikā viņš nodziedāja "Imagine" duetā ar Rendiju Kraufordi.

1991. gadā Zucchero ieraktīja singlu "Senza Una Donna" kopā ar Polu Jangu. Dziesma zibenīgi iekaro topu virsotnes visā Eiropā un ASV. 1992. gadā viņš izdeva albumu, kur dzied kopā ar Lučiano Pavarotti.

Zucchero ir uzstājies uz pasaules prestižākajām skatuvēm, apbraukājis teju visu pasauli. Savas mūzikas karjeras laikā viņš ir dziedājis kopā ar tādiem māksliniekiem kā Stings, Eltons Džons, Stīvijs Vonders, Vangelis, Queen, Maikls Džeksons, Toms Džounss, Pēters Geibriels, B.B.King, Šerila Krova. Zucchero albums "Shake" ar singlu "Baila (Sexy Thing)" kļuva par platīna disku. Savukārt albums "Fly" sasniedza topa virsotnes vairākās Eiropas valstīs uzreiz pēc tā iznākšanas. "Fly" albuma tūres ietvaros Zucchero apbraukāja vairāk nekā 150 valstis un gandrīz visi koncerti bija absolūti izpārdoti.

Zucchero pēdējais albums "Chocabeck" tiek atzīts par vienu no labākajiem, ja ne labāko albumu, ko viņš jebkad ir uzrakstījis.

Biļešu tirdzniecība uz Zucchero koncertu sāksies 21. decembrī "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā un interneta lapā www.bilesuserviss.lv.

Papildu informācija: www.livemusińagency.lv

Foto: Zucchero. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV