Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

RSU jauktais koris „Rīga" aicina uz Ziemassvētku koncertu

EasyGet.lv, 19.12.2011. 17:04

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) jauktais koris „Rīga" aicina uz Ziemassvētku koncertu 20. decembrī plkst. 20.00 Sv. Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā, informē kora pārstāve Ieva Vītiņa.
RSU jauktais koris „Rīga" aicina uz Ziemassvētku koncertu

Koncertā skanēs Ērika Ešenvalda kantāte „Ziemassvētku vakarā" , kurā mijas komponista oriģinālmūzika ar senām, pazīstamām Adventa un Ziemassvētku melodijām, kā arī dvēseliskās, mīlestības pilnās kora dziesmas. Koncerta otrajā daļā pirmo reizi plašākai publikai būs iespēja iepazīt Valta Pūces kantāti „Veni, Creator Spiritus" korim, baritona solo, pūtēju kvintetam, ērģelēm un sitaminstrumentiem, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja RSU 60 gadu jubilejā.

Koncertā piedalīsies solisti Kristīne Levke (soprāns), Armands Siliņš (baritons), Ieva Birzkopa (oboja), Normunds Piesis (trompete), Gints Stepanovs (trompete), Jānis Daugulis (mežrags), Lauris Amantovs (trombons), Armands Ozols (tuba), Dagnija Zilgalve (arfa), Kristīne Adamaite (ērģeles), Edgars Saksons (perkusijas) un LNSO stīgu kvintets. Diriģente Evita Taranda.

Koris „Rīga" ir izvēlējies izdarīt arī kādu labu darbu ar šo koncertu, tāpēc ieeja tajā par ziedojumiem. Koris ir iesaistījies gada sirsnīgākajā labdarības akcijā „Eņģeļi pār Latviju", kurā arī šogad aicināts palīdzēt bērniem, kuriem iedzimtu slimību vai traģisku nelaimes gadījumu dēļ ir nepieciešama specifiska un ilgstoša ārstniecība un rehabilitācija.

18. decembrī LNT tiešraidē šajā akcijā tika savākta nepieciešamā summa Maijas, Adriāna, Renāra, Katrīnas un Valērijas ārstēšanai. Taču akcijas rīkotāji tradicionāli vēl nedēļu pēc tās turpina vākt ziedojumus, jo vēl 108 bērniem ir nepieciešama palīdzība.

RSU jauktā kora „Rīga" Ziemassvētku koncertā savāktie līdzekļi tiks nodoti ziedot.lv un pārskaitīti šiem bērniņiem.

Pēc koncerta visi aicināti cienāties ar karstvīnu un koristu darinātām piparkūkām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV