Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Kamerkora „Blagovest" koncerts koncertzālē „Ave Sol"

EasyGet.lv, 20.12.2011. 16:24

26. decembrī plkst. 15.00 koncertzālē „Ave Sol" klausītājiem būs iespēja izbaudīt krievu mūzikas pērles koncertā „Ziemas sapnis", informē koncertorganizācijas Ave Sol galvenā speciāliste Inga Krūmiņa. Šajā koncertā vārēs noklausīties izcilu krievu autoru garīgās un laicīgās mūzikas darbus.
Kamerkora „Blagovest" koncerts koncertzālē „Ave Sol"

Programmas pamatu veidos krievu ģēnija Georgija Sviridova darbi „Рождественская песнь" („Ziemassvētku dziesma"), „Странное Рождество видевше" („Dīvainos Ziemassvētkus redzējušie"), 2 daļas no kora koncerta «Пушкинский венок» („Puškina vainags"), «Зорю бьют» („Rīta ausma") un citi autora darbi. G. Sviridovs tiek raksturots kā ikoniskā reālisma un augstās lirikas meistars. Koncertā izskanēs arī V.Šebaļina, A. Larina, V. Kaļistratova, S.Taņejeva , V.Gavrilova, N. Sideļņikova darbi Rīgas pareizticīgo kamerkora „Blagovest" izpildījumā.

Rīgas pareizticīgo kamerkoris „Blagovest" tika dibināts 1990.gadā. Kori dibināja un joprojām vada Aleksandrs Brandavs. 20 gadu laikā kolektīvs ir vairākkārtēji koncertējis ārpus Latvijas (Dānijā, Polijā, Bulgārijā, Krievijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Itālijā, Beļģijā, Francijā un Amerikā) un var lepoties kā daudzu starptautisko koru konkursu laureāts.

Kolektīvā dzied profesionāļi – Mūzikas akadēmijas un Garīgā Semināra absolventi – gan krievi, gan latvieši, kā arī citu tautību pārstāvji.

Kora daiļrades pamatā ir krievu garīga mūzika, kurai ir vairāk kā tūkstotis gadu - sākot ar senkrievu neumās pierakstītiem dziedājumiem līdz izcilo 18. – 20. gadsimta krievu komponistu brīnišķīgiem daudzbalsīgiem kora koncertiem.

Klausītājiem, kas Ziemassvētkus svin pēc Jūlija kalendāra, šis koncerts būs kā ievads pareizticīgo Ziemassvētkiem, kas noskaņos klausītāju uz Ziemassvētku laiku, bet pārējiem - lieliska iespēja bagātināt savu muzikālo pieredzi, noklausoties izcilu krievu autoru darbus starptautisku koru konkursu laureāta izpildījumā.

Atbalsta: Rīgas Dome; Izglītības, kultūras un sporta departaments; Koncertorganizācija „Ave Sol".

Foto: Kamerkoris „Blagovest". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV