Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

ĢIT gadu noslēdz ar Saulgriežu koncertu un izrādi "Āda"

EasyGet.lv, 22.12.2011. 08:57 | komentāri (1)

Kad naktis vistumšākās un visgarākās, bet dienas – īsas kā sveces dakts, neofolkgrupa Ēnu kaleidoskops sniegs pēdējo no šā gada nedaudzajiem koncertiem ar kādu laiku nespēlētām, mazāk spēlētām un, iespējams, arī līdz šim nekad nespēlētām dziesmām. Vakara īpašie viesi – skaņu burvji Claustrum. Ziemas saulgriežu sagaidīšanas un tumsas aizbaidīšanas koncerts notiks šodien plkst. 20:00 Ģertrūdes ielas teātrī. Ieeja koncertā - bez maksas.
ĢIT gadu noslēdz ar Saulgriežu koncertu un izrādi "Āda"

Svētki turpināsies pēc nedēļas, 29.decembrī, plkst.19:00 ar izrādi Āda - dzejnieces un dramaturģes Ingas Gailes oriģināllugas pirmiestudējumu Andreja Jarovoja režijā, kas jau izpelnījies gan skatītāju, gan profesionāļu atzinību. Teātra kritiķe Zane Radzobe laikrakstā Diena par izrādi saka: "A. Jarovojs Ādu nopulējis līdz perfekcijai. Pievienojiet mazliet dzejas brīnuma, kas ieskanas iestudējumā, un saprotams - izrāde kā tāds smalks pulkstentiņš tikšķ sirds ritmā." Savukārt dramaturģe Inga Ābele intervijā Latvijas avīzei atzīst: "Nupat biju Ģertrūdes ielas teātrī, kur Andrejs Jarovojs iestudējis Ingas Gailes lugu Āda. Man ļoti patika, ka tas ir tik dzīvs veidojums, dzīvs temats, kas var vērsties tieši pie skatītāja." Nākamās izrādes gaidāmas jau jaunajā gadā - 25.-28.janvārī. Teātrī iegādājama arī apgāda Mansards izdotā lugas rakstītā versija.

Jaunā gada sākumā, 7., 8. un 9.janvārī, ĢIT aicinās piedzīvot režisora Andreja Jarovoja izrādi Cilvēks uz trepēm. Šī izrāde ir kā ceļojums laikā un telpā, kurā Dāvja Burmeistera radītā mūzika Alekseja Bahira (vijole), Dāvja Burmeistera (ģitāra) un Madaras Fogelmanes (čells) izpildījumā savijas un dzīvi mijiedarbojas ar Gitas Straustiņas (video) un Ievas Kauliņas (scenogrāfija) uzburtajām ainavām un tēliem. Izrāde, kuras laikā satiekamies ar sevi tagadnē, pagātnē un nākotnē.

Tuvāka informācija mājaslapā www.git.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV