Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"Bubamara" gadu sāk ar jaunu džeza projektu JR2 un folkroka radikāļiem Arkādiju

EasyGet.lv, 03.01.2012. 08:38

Par sapņainām nu jazz/ fusion noskaņām pasaules mūzikas krogā Audēju ielā 8 piektdien gādās duets JR2, bet sestdien klausītājus gaida atkaltikšanās ar enerģisko – pašu raksturojumā – „bezkompromisa studentu folka" grupu Arkādija, informē kroga Bubamara programmas menedžeris Mārtiņš Zviedris.
"Bubamara" gadu sāk ar jaunu džeza projektu JR2 un folkroka radikāļiem Arkādiju

Uz pirmo ballīti "Bubamarā" 2012. gadā ceturtdien, 5. janvārī, no pulksten 21 aicinās DJ Mārtiņš Beitiņš, bet sapņainu koncertu, kurā džezs saplūst ar citiem – seniem un jaunākiem – mūsdienu mūzikas virzieniem, piektdien, 6. janvārī, pulksten 22 piedāvās nu jazz/ fusion stīgu duets JR2 (http://muzika.draugiem.lv/jr2/) jeb JR kvadrātā. Kolektīvu pagājušā gada sākumā izveidoja vienādu iniciāļu īpašnieki Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļas audzēkņi – basģitārists Jānis Rubiks un ģitārists Jānis Ruņģis. Pa šo laiku projekts uzstājies kopā ar pieredzējušiem Latvijas un ārzemju mūziķiem. JR2 dalībnieki spēlējuši arī citās muzikālajās formācijās –, piemēram, kopā ar Denisu Paškēviču, Gintu Pabērzu, Arti Orubu un citiem atzītiem atskaņotājmāksliniekiem. Vakara turpinājumu džezīgā garā nodrošinās radio NABA dīdžejs Tanheizers.

Sestdien, 7. janvārī, pulksten 22 uz atkaltikšanos klausītājus pasaules mūzikas krogā gaida grupa Arkādija (http://muzika.draugiem.lv/arkadia/). Pirms pāris gadiem to dibināja dziesminieks Ronalds Lietnieks, nolēmis, ka pienācis nākamais radošais posms – pēc mūzikas sacerēšanas vienatnē Arkādijas parkā. Grupa spēlē enerģiskas, dzīvi apliecinošas folkroka garā ieturētas dziesmas ar asprātīgiem vārdiem; elektriskajām stīgām, vokālam, perkusijām un bungām mēdz piebalsot arī pūšaminstrumenti un akordeons.

Notikumi turpmākajās nedēļās:
ceturtdien, 12. janvārī, plkst. 21 – DJ Mārtiņš Beitiņš;
sestdien, 14. janvārī, plkst.22 – DJ Austrums;
pirmdien, 28. maijā, plkst.20.30 – Ni (Austrija).

Ieeja – bez maksas.

Foto: Grupa Arkādija. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV