Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā uzstāsies izcili mūziķi no Dānijas

EasyGet.lv, 06.01.2012. 16:37

Par godu Dānijas kļūšanai par prezidējošo valsti Eiropas Savienībā un tai pieskaņotās kultūras programmas atklāšanai Latvijā, Dānijas Karalistes vēstniecība un Dānijas Kultūras institūts aicina uz koncertu 29. janvārī plkst. 18:00 Lielajā Ģildē, kurā uzstāsies Dānijas Nacionālais Vokālais ansamblis (Danish National Vocal Ensemble) kopā ar pasaulslaveno blokflautas virtuozi Mikalu Petri (Michala Petri), informē Kristīne Zvirbule.
Rīgā uzstāsies izcili mūziķi no Dānijas

Dānijas Nacionālais Vokālais ansamblis gan idejas, gan mākslinieciskās kvalitātes ziņā ir līdzinieks Latvijas Radio korim, un Latvijas publikai pirmo reizi būs iespēja dzirdēt šo māksliniecisko vienību izcilā britu diriģenta Stīvena Leitona (Stephen Layton) vadībā. Mikala Petri Latvijā līdz šim muzicējusi kopā ar lielisko Baltijas kamerorķestri Kremerata Baltica.

Koncertā līdzās Pulenka, Pētera Brunna, Šūberta un Rasmussena darbiem, tiks atskaņota arī latviešu komponista Uģa Prauliņa īpaši šim kolektīvam un šai flautistei rakstītā kompozīcija Lakstīgala, kas tapusi pēc visiem zināmā dāņu pasaku meistara H. K. Andersena pasakas motīviem.

Biļetes uz koncertu būs pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, bez tam, ņemot vērā īpašo notikumu, kam koncerts ir veltīts, cenas ir draudzīgas dažādu ienākumu līmeņu auditorijai, proti, 3 un 5 LVL apmērā.

Foto: Mikala Petri. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV