Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Eksperimentālās un trokšņu mūzikas koncerts klubā "Nabaklab"

EasyGet.lv, 09.01.2012. 09:02

Ceturtdien, 12.janvārī, plkst. 20.00 mūzikas klubā Nabaklab norisināsies starptautisks eksperimentālās un trokšņu mūzikas koncerts, informē "ULVE Agency".
Eksperimentālās un trokšņu mūzikas koncerts klubā "Nabaklab"

Koncerta apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja muzikālam ceļojumam starp dažādu eksperimentālu ar elektronisko mūziku saistītu žanru un trokšņu mūzikas plašumiem, vienkopus pulcējot māksliniekus no Zviedrijas, Šveices, Krievijas un Latvijas.

Diskrepant jeb Pērs Ahlunds ir viens no pieredzes bagātākajiem vakara dalībniekiem. Zviedru skaņu mākslinieka mūzikā saklausāmas ietekmes un iezīmes, iespējams, tikai Ziemeļu valstīm raksturīgajai noskaņu mūzikai un tās plūdumam, kurā apvienoti industriālās un abstraktās mūzikas žanri. Kopš 1997. gada būdams iesaistīts vairākos Stokholmas eksperimentālās mūzikas un skaņu mākslas projektos, Ahlunds pēta pēta robežas starp skaņu un mūziku, klusumu un histēriju, tumsu un gaismu. Viņš rada kompozīcijas, laužot daudzas mūzikas pamatpazīmes, koncentrējoties uz to telpiskumu un muzikālo tekstūru, nevis melodiju.

Krisa Sigdela projekts B Tong aizsākts 2004.gadā Bāzelē kā muzikāla protesta forma, kurā savu vietu atraduši un attīstījušies vairāki mūzikas apakšžanri, no trokšņu mūzikas neprāta līdz mikroskaņai, un sākotnējais industriālās mūzikas skanējums. Līdzās izskanējis vērtējums, ka "Sigdela vienlaikus noslēpumainā un trīsošu pārdzīvojumu raisošā daiļrade nostādījumā līdzās amerikāņu žanra klasiķim Aphex Twin negribīgi liek otrajam izklausīties pēc saldskanīgas šūpuļdziesmas."

Dmitrijs Demidovs ir multimediju un skaņu mākslinieks no Kaļiņingradas. Savu aizrautību izkopis aizvadītā gadsimta astoņdesmitajos gados, būdams multinstrumentālists, meistarīgi pārvaldot plašu instrumentu klāstu, tostarp vijoli, saksofonu un ģitārspēli. Tam sekojusi atrašanās vairāku tā laika pagrīdes grupu sastāvā. Turpretī nesen atgriezies pie eksperimentālās un elektroniskās mūzikas. Plašu reģionālu atzinību guvuši Demidova pašdarinātie taustiņinstrumenti un dažādās palīgierīces.

Jēkabs Voļatovskis ir metālmākslinieks un viens no ievērojamākajiem pēdējās desmitgades pašmāju eksperimentālās un trokšņu mūzikas skatuves pārstāvjiem. Līdzīgi kā Demidovam, Voļatovskim raksturīgs liels daudzums netradicionālu un pašdarinātu mūzikas instrumentu un skaņojumu lietojums. Starp viņa nesenajiem radošajiem sniegumiem minama dalība psihedēliskās tautas mūzikas projektā Antarktīda, kā arī sadarbība ar komponistu Kasparu Rolšteinu, Orchestral Magnetophons In the Dark, kuru 2011.gadā plašāk iezīmējusi pretrunīgi vērtētā opera Stokholmas Sindroms.

Mūzikas klubs Nabaklab atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā.

Ieeja no plkst. 19.00, ieejas maksa 3 Ls.

Papildu informācija:
http://twitter.com/ULVE_
http://www.diskrepant.se
http://www.myspace.com/btongmusic
http://www.myspace.com/494923767
http://www.myspace.com/209207545

Foto: Diskrepant. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV