Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgas Domā skanēs barikāžu laika upuru piemiņai veltīts koncerts

EasyGet.lv, 17.01.2012. 17:01

Piektdien, 20. janvārī, plkst. 18:00 Rīgas Domā notiks koncerts "Mirkļi ugunskura atblāzmā", informē Ilona Brūvere. Koncertprogramma veltīta barikāžu upuru piemiņai un svarīgākajam politiskajam pavērsienam Latvijas valsts jaunākajā vēsturē.
Rīgas Domā skanēs barikāžu laika upuru piemiņai veltīts koncerts

Atceres koncertā skanēs Alfrēda Kalniņa korāļprelūdiju Dievs Kungs ir mūsu stiprā pils, Jāņa Kalniņa un Kārļa Skalbes Par katru stundu Dievam pateicos, latviešu tautasdziesmas Romualda Jermaka apdarē, Līgas Ančevskas un Viļņa Salaka kompozīcijas. Pirmajā koncerta daļā plkst. 18.00 piedalīsies koklētāju ansamblis Teiksma un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas koklētājas. Plkst. 18.30 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Brass Kvintets atskaņos Johana Sebastiana Baha skaņdarbus, Polā Dikā Fanfaras un Pētera Vaska Vakara mūziku. Solisti - Ieva Parša/ balss, Kristīne Adamaite/ ērģeles un Artis Sīmanis/ saksofons. Svētbrīdi, kas veltīts barikāžu atcerei, 19.00 vadīs mācītājs Guntis Kalme. Koncertdaļā izskanēs Lūcijas Garūtas Mūsu Tēvs un Mārtiņa Brauna pirmatskaņojums In Memoriam, kam vārdus sarakstījis Andris Slapiņš. Komponists jaundarbu veltījis barikāžu upuru piemiņai. Dzirdēsit arī Jāņa Ivanova Andante un Pētera Vaska Savā tautā Rīgas kamerkora Ave Sol, Ivara Bezprozvanova/ čells un Aijas Ziņģītes/ ērģeles izpildījumā. Plkst. 19.30 skanēs Lūcijas Garūtas Priežu loks Brāļu kapos, Aivara Kalēja In Paradisum, Ronalda Arnata variācijas par gregorisko korāli Divinum Mysterium un Aivara Kalēja Cantum in Memoriam. Atskaņo Arvīds Klišāns/ mežrags un Aivars Kalējs/ ērģeles. Plkst. 19.55 sieviešu koris Dzintars, Laima Lediņa/ soprāns, Krista Audere/ mecosoprāns un Kristīne Adamaite/ ērģeles atskaņos Andra Kontauta Zvani, Pētera Barisona Melodijas, Riharda Dubras Beata Es, Virgo Maria, Ērika Ešenvalda O Solutaris Hostia, kā arī Maijas Einfeldes un Romualda Jermaka Ave Maria. Piemiņas koncerta programma veidota kā atceres mirkļu kaleidoskops ar garīgi piepildītu muzikālo repertuāru.

Ieeja koncertā - bez maksas.

20. janvāris Latvijai nozīmē valsts brīvības un neatkarības atjaunošanu dienu, atgādinot sabiedrībai par pilsoniskajiem ideāliem demokrātiskā sabiedrībā.

Atbalsta Rīgas dome, Rīgas Doms, Barikāžu muzejs.

Foto (c) Aivars Liepiņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV