Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Sziget festivāls atzīts par labāko starp lielajiem festivāliem

EasyGet.lv, 18.01.2012. 17:24

Sziget festivāls konkursā "European Festival Awards" ieguvis titulu "Best European Major Festival". Pateicoties Sziget organizatoru komandas darbam un vairāk kā 60 valstu fanu balsošanai, šis gads festivālam ir sācies labākajā iespējamajā veidā.
Sziget festivāls atzīts par labāko starp lielajiem festivāliem

Konkursa "European Festival Awards" balvu pasniegšanas ceremonija notika šī gada 11. janvārī, Groningenā, Nīderlandē. Tur bija sapulcējušies mūzikas industrijas speciālisti un žurnālisti no visa vecā kontinenta, lai apsveiktu prestižās balvas laureātu, atzīstot Sziget festivālu par labāko no Eiropas šāda veida lielākajiem pasākumiem.

Šogad pasākums, kas pazīstams kā viens no lielākajiem un starptautiskajiem festivālos visā pasaulē un ir populāra tikšanās vieta faniem no visām pasaules malām, svin 20 gadu jubileju. Sziget festivāls pārstāv Ungāriju un Centrālās un Austrumeiropas reģionu, savukārt, pateicoties dalībnieku augstajam prestižam pasaules mūzikas vidē, tas ir ievērojams notikums arī starptautiskajā arēnā. Žurnālisti to parasti apraksta kā ļoti krāsainu, ar to domājot dažādos žanrus un mākslas veidus, kā arī lielo skatuvju skaitu. Pasākums ievērojams ne tikai ar pasaules līmeņa zvaigžņu uzstāšanos, bet arī ar sociālām aktivitātēm un atbalstu cilvēces pamatvērtībām: cilvēktiesībām, etniskai, sociālai un seksuālai vienlīdzībai.

Papildus tam, ka Sziget ieguva balvu kā labākais festivāls, balstoties uz mākslinieku balsojumu, tas iekļuva labāko pieciniekā kategorijā "Mūziķu iecienītākais festivāls". "Mēs esam pagodināti, ka ne tikai skatītāji, bet arī nozares profesionāļi un paši mākslinieki novērtē mūsu centienus" - uzsvēra Sziget dibinātājs un galvenais organizators, Károly Gerendai.

Biļetes uz Eiropas labāko festivālu iespējams, par festivāla standarta cenu, iegādāties arī Latvijā visās "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuserviss.lv.

Vairāk par Sziget festivālu: www.szigetfestival.com

Vairāk par "European Festival Awards": http://eu.festivalawards.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV