Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Jauno izpildītāju konkurss Edvarda Grīga zīmē

EasyGet.lv, 23.01.2012. 12:40

No 27. līdz 29. janvārim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks XVII Latvijas mūzikas skolu Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss, kurā piedalīsies 209 jaunie mūziķi 15 instrumentu grupās, pārstāvot 55 mūzikas skolas, informē Mūzikas akadēmijas Assoc.prof. Jānis Puriņš.
Jauno izpildītāju konkurss Edvarda Grīga zīmē

Trīs dienas no agra rīta līdz vēlai vakara stundai Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas koncertzāles skatuve kļūs par nopietna un gaidīta konkursa norises vietu Alūksnes, Auces, Ādažu, Balvu, Baldones, Birzgales, Bolderājas, Cesvaines, Alfrēda Kalniņa Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Augusta Dombrovska, Dundagas, Engures, Glūdas, Iecavas, Jāzepa Mediņa Rīgas 1., Jelgavas, Arvīda Žilinska Jēkabpils, Juglas, Jūrmalas, Pāvula Jurjāna, Kokneses, Krimuldas, Ķekavas, Emiļa Melngaiļa Liepājas, Lielvārdes, Limbažu, Jēkaba Graubiņa Līvānu, Jāņa Norviļa Madonas, Mazsalacas, Naujenes, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pārdaugavas, Piltenes, Preiļu, Jāņa Ivanova Rēzeknes, Rīgas 3., Rīgas Doma kora skolas, Ropažu, Rūjienas, Salaspils, Salgales, Saldus, Siguldas, Skrundas, Smiltenes, Strenču, Talsu, Jāņa Cimzes Valkas, Vecumnieku, Ventspils un Vidzemes jūrmalas mūzikas skolu audzēkņiem.

Jauno izpildītāju konkurss notiks jau septiņpadsmito gadu. Šoreiz izcilā komponista Edvarda Grīga zīmē, jo obligāto repertuāru veido norvēģu mūzika. Tieši tāpēc to atbalsta Norvēģijas vēstniecība Latvijā, bet žūrijas darbā piedalīsies arī Bergenas Filharmonijas orķestra solo obojists, Grīga Akadēmijas pasniedzējs Steinars Hannevolls un flautists Arilds Andersens no Skienas.

Konkursantus vērtēs arī Aleksandrs Kūpss/ ASV, Giedrjus Gelgota un Raimonds Simanavičs/ Lietuva, Prīts Sons/ Igaunija, kā arī mūzikas speciālisti no Latvijas:

Gunārs Kļaviņš, Gatis Evelons, Jānis Retenais, Andris Grigalis un Dzintra Knābe.

Izpildītāju konkursa popularitāte ir profesionālās orientācijas sekmīgs risinājums. Daudzi jo daudzi konkursa laureāti ir kļuvuši par profesionāliem mūziķiem, solistiem, un mēs zinām- viens no pirmajiem soļiem viņu karjerā ir bijis arī šis konkurss.

To atzinīgi novērtējuši daudzie viesi – žūrijas komisijas locekļi no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Nīderlandes, Krievijas, Norvēģijas. Ir patiess prieks ikgadu vērot dalībniekus, skolotājus, līdzjutējus un savā ziņā būt klāt Latvijas mūzikas nākotnes veidošanā, tā par konkursu saka žūrijas priekšsēdētājs Jānis Puriņš.

Ir noslēdzies pirmais savējo logs, jo daudzi bijušie konkursa dalībnieki mūzikas akadēmijas durvis vērs kopā ar saviem audzēkņiem, viņu vidū skolotāji Zīle Ūdre, Māris Kuģis un Kārlis Jākobsons /Jāzepa Mediņa Rīgas 1.MS/, Daiga Maskaļūne, Romāns Saikovskis /Daugavpils mvsk./, Ieva Birzkopa (Nīmane) un Mikus Bāliņš /Bolderājas MMS/, Kārlis Vanags /Mazsalacas MMS/, Katrīna Kivleniece /Rīgas Doma kora skola/, Oļegs Koļesņičenko /Preiļu MS/, Elmārs Vaivods /Ķekavas MS/, Liene Dobičina /Siguldas Mākslu skola/, Arnita Akmentiņa /Augusta Dombrovska MS/.

Konkurss ir atklāts, un jauno mūziķu uzstāšanos bez maksas var klausīties ikviens interesents.

Svinīgais noslēgums un laureātu koncerts "Bravo - bravissimo" notiks Latvijas Universitātes Lielajā aulā 18. februārī plkst. 15.00.

Konkursu rīko biedrība Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris, to atbalsts Rīgas dome, Norvēģijas vēstniecība Latvijā, Kultūrkapitāla fonds, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV