Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Aicina uz Indijas Republikas dienai veltītu koncertu

EasyGet.lv, 25.01.2012. 12:43

Indijas klasiskās mūzikas skola "Sarasvati" Rīgā 26. janvārī plkst. 18:30 aicina uz pudžu un Indijas klasiskās mūzikas koncertu, to veltot zinību un mākslas dievietei Sarasvati un Indijas Republikas valsts svētkiem.
Aicina uz Indijas Republikas dienai veltītu koncertu

"Apliecināt savu cieņu un apbrīnu dižai valstij, senai kultūrai un skolotājiem, kuru dinastijas tūkstošiem gadu garumā nodod savas zināšanas cilvēcei – tas ir mazumiņš pateicības, ko katrs varam veltīt Indijai," mudina Sergejs Ancupovs, skolas dibinātājs un pasniedzējs. Tāpēc arī ikgadējie koncerti, kas veltīti Indijas Republikas dienai, ir kļuvuši par skaistu tradīciju.

Šajā vakarā tiks atskaņotas Ziemeļindijas klasiskās rāgas. Koncertā piedalīsies Ustada Amdžana Ali Hāna skolnieks Akašs Sergejs Ancupovs (sārods), Eduards Samersovs (tabla), Ludmila Žurkova (tampura) un skolas īpašie viesi no Viļņas – Ustada Imrata Hāna skolnieks AnatoAli Anatolijs Lomonovs (sītara) un Ritis Kamičaitis (tabla), kā arī pašmāju kokles spēles mākslinieks Valdis Muktupāvels.

Vārds "pudža" sanskritā nozīmē pielūgsmi, arī lūgšanu. Tas ir rituāls, kas harmonizē cilvēka attiecības ar augstākiem dievišķiem spēkiem.

Svinības notiks ceturtdien, 26. janvārī, Rīgā, Noliktavas ielā 5-10 (5. stāvs, ieeja no Muitas ielas). Sākums plkst. 18:30.

Ņemot vērā to, ka skolas zālē ir ierobežots vietu skaits, lūgums visus, kas vēlas piedalīties svētkos un noklausīties koncertu, iepriekš pieteikties, sūtot epastu linda@absolute.lv vai zvanot 29243077.

Ieejas maksa sarīkojumā par ziedojumiem.

www.sarod.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV