Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā viesosies beļģu tenors Aksels Everaerts

EasyGet.lv, 25.01.2012. 16:32

Janvāra beigās Latvijas Mūzikas akadēmijai ir gods atkārtoti uzņemt īpašu viesi – beļģu tenoru Akselu Everaertu. Ievērojamais dziedātājs ieradīsies Latvijā, lai sniegtu meistarklases akadēmiskajā dziedāšanā, un, sadarbībā ar savu koncertmeistari Paskāli de Marmolu un mūsu koncertmeistaru Pēteri Plakidi, aicinātu visus vokālas mākslas cienītājus uz Kamermūzikas koncertu 31. janvārī plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce. Koncerta programmā būs iekļautas R. Šūmaņa, R. Štrausa, F. Lista un Dž. Rosīni dziesmas.
Rīgā viesosies beļģu tenors Aksels Everaerts

Beļģu tenors Aksels Everaerts mūzikas izglītību sācis Briseles Nacionālajā operā. Lēvenas Universitātē studējis dziedāšanu un kamermūziku un 1987.gadā ieguvis mākslas bakalaura grādu muzikoloģijā. No 1987. līdz 1990.gadam studējis Romā pie Džjanellas Borelli (Gianella Borelli) un Loredanas Frančesčīnī-Šenkeras (Loredana Francecshini-Shenker). No 1990.gada līdz 1995.gadam tālākizglītojies pie Re Kostera (Ré Koster) un Ileanas Kotrubas (Ileana Cotrubas), mācījies pie Ervina Geidža (Irwin Gage) Cīrihē. Tajā pašā gadā saņēmis Beļģijas valdības apbalvojumu par nopelniem dziedāšanā un kamermūzikā. 1989.gadā uzvarējis Džovanni Batistas Pergolēzi konkursā Romā. 1992.gadā bijis Štutgartes Starptautiskā Koloratūrdziedāšanas konkursa laureāts. 1994.gadā kļuvis par finālistu Starptautiskajā Operdziedāšanas leģendas Julian Gayarre konkursā Pamplonā, Spānijā.

Aksels Everaerts koncertējis Beļģijā, Francijā, Itālijā, Austrijā, Vācijā, Šveicē, Kanādā un Holandē. Vairāku viņa koncertu tiešraides tikušas pārraidītas Beļģijas, Šveices, Kanādas un Vācijas Nacionālajās radiostacijās. Aksels Everaerts bijis viesmākslinieks Ķelnes, Āhenes, Koblenz, Atēnu, Lilles, Bezansonas, Avinjonas operu namos un, protams, Briseles Nacionālajā operā. Kā solists uzstājies kopā ar nozīmīgiem Eiropas orķestriem, tādiem kā Štutgartes Filhamoniķi, Bādenbādenes orķestris, Hamburgas Baroka orķestris, Strasbūras Filharmonijas orķestris, Beļģijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Collegium Instrumentale Brugense un Musica Antiqua Köln. Bijis kā viesis lielākajos mūzikas festivālos (Festival de Wallonie, Festival van Vlaanderen, Mozartfest Würzburg, Den Bosch Boulevard, Halle Händel-Festspiele, Festival de Musique de Strasbour). Viņa repertuārs sniedzas no Baha, Hendeļa oratorijām un nozīmīgākajām lomām Mocarta, Rosīni un Doniceti operās līdz plašam beļģu, vācu, franču un itāļu dziesmu klāstam.

Aksels Everaerts ir nozīmīgs itāļu belkanto pārstāvis. Kopā ar savu koncertmeistari Paskāli de Marmolu mūzikas izdevniecības Pavane apgādā viņš ieskaņojis un izdevis albumu, kas veltīts Otorīno Respīgi dziesmām, un sadarbībā ar klasiskās mūzikas leiblu EBS izdevis Lista, Rosīnī, Forē un Mendelszona dziesmu programmu koncertierakstus. Aksels Everaerts dzirdams arī duetā ar korejiešu soprānu Sumi Jo viņas jaunākajā ierakstā, ko pavada Concertgebouw Chamber Orchestra un izdevusi kompānija Warner.

Aksela Everaerta koncertu un meistarklases atbalsta Erasmus un VKKF.

Ieeja koncertā - par ziedojumiem.

Foto: Aksels Everaerts. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV