Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Koklētāja Laima Jansone uzstāsies Bauskas pilī

EasyGet.lv, 01.02.2012. 10:27

Sestdien, 11. februārī, plkst. 16:00 Bauskas pils muzejā notiks koklētājas Laimas Jansones koncerts „Sidrabs”, kurā apvienojas tradicionāla kokles spēle un mūsdienīgas improvizācijas; koncertu papildinās režisora Olafa Okonova veidotās videoprojekcijas - dabas un pilsētas uguņu faktūras, personīgu izjūtu tuvplāni, stihiskas kaislības, informē muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilva Bitēna.
Koklētāja Laima Jansone uzstāsies Bauskas pilī

Programma veidota apvienojot meditatīvo - impulsīvo, mūsdienīgo un senatnīgo. "Sidrabs" ir latviska meditācija - izjusta, emocionāla, pilna svaiga spara un apņēmības - tā, kas nepieciešama jaunam riņķim ap Sauli.

L. Jansone kopā ar grupu „Pērkonvīri" uzstājās Bauskas pilī Muzeju naktī 2010.gadā, izraisot lielu apmeklētāju interesi. Mūziķes kokles spēle rada pilnīgi jaunu priekšstatu par šā instrumenta iespējām un skanējumu. Lai sajustu šo mūziku, tā ir jādzird.

„Sidrabs" ir pirmā Baltijas valstu tautas mūzikas programma, kas vairāk nekā 750 dalībnieku vispasaules konkurencē iekļuvusi oficiālajā „Womex 2011" izlasē, kurā iekļauj 30 dalībniekus, kurus atlasījusi un izvirzījusi profesionāla, starptautiska žūrija. „Womex" ir pasaules mūzikas industrijas gada visprestižākā notikums, kurā satiekas mūzikas profesionāļi no visām pasaules valstīm, lai dibinātu kontaktus, kopīgi realizētu dažādus projektus un prezentētu mūzikas sasniegumus un tendences. Laima Jansone un Olafs Okonovs Kopenhāgenā uzstājās pagājušā gada oktobra beigās. Tagad arī Jums ir iespēja redzēt, dzirdēt un sajust "Sidrabu" Bauskā.

L. Jansone ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Etnomuzikoloģijas klases studente, četrus mēnešus studējusi Somijā Erasmus studentu apmaiņas programmā Ž. Sibēliusa Mūzikas akadēmijā Helsinkos, skolojusies pie somu kanteles spēles lielmeistariem – Arijas Kapinenas un Simo Benenena.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē, mākslas salonā Meistars Gothards un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280 vai e-pastu: bauska.pils@e-apollo.lv. Rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30 min. pirms koncerta sākuma. Biļetes cena: 4,00 LVL.

Sīkāka informācija pieejama mājas lapā: www.bauskaspils.lv

Foto: Laima Jansone. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV