Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

LSO kopā ar izciliem viesmāksliniekiem atskaņos Bēthovena „Trīskāršo koncertu"

EasyGet.lv, 01.02.2012. 12:07

8. februārī plkst.19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) jauno gadu turpina ar koncertciklu „Eiropas dārgumi". Šoreiz klausītāji dzirdēs Vīnes klasiķu šedevrus, ko orķestris atskaņos Latvijas Nacionālās operas galvenā diriģenta Modesta Pitrena vadībā kopā ar izciliem solistiem – vijolnieku Sergeju Dogadinu, čellisti Kristīni Blaumani un pianistu Gilu Šohatu, informē LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.
LSO kopā ar izciliem viesmāksliniekiem atskaņos Bēthovena „Trīskāršo koncertu"

Lietuviešu diriģenta Modesta Pitrena vadībā Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos Bēthovena „Trīskāršo koncertu". Tas ir skaists un problēmu neapgrūtināts opuss, kurā meistarību rādīs trīs izcili solisti: vijoles spēles virtuozs, kurš savos 23 gados ir jau deviņu starptautisku konkursu laureāts, kā arī Pēterburgas gubernatora un Krievijas prezidenta prēmiju laureāts – Sergejs Dogadins no Sanktpēterburgas; čellu spēlēs temperamentīgā daiļskaņas īpašniece Kristīne Blaumane un pie klavierēm būs ievērojamais Izraēlas mūziķis Gils Šohats.

Koncerta programmā skanēs arī Bēthovena uvertīra „Koriolans", Franča Šūberta slavenā Astotā jeb „Nepabeigtā simfonija", kā arī Riharda Štrausa valšu svīta no operas „Rožu kavalieris".

LSO vadītājs Uldis Lipskis uzskata: „Šis koncerts, kurā skanēs klasicisma un romantisma ēras skaņdarbi – ikonas, un uzstāsies pasaules klases mākslinieki, kārtējo reizi apliecinās Liepāju kā Eiropas līmeņa kultūras pilsētu."

LSO vadītāja teiktajam pievienojas arī galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala: „Lieliska mūzika, izcili mākslinieki un, protams, mūsu pašu Liepājas Simfoniskais orķestris sola šo vakaru padarīt neaizmirstamu."

Ar šo koncertprogrammu jau 7. februārī Rīgā, Lielajā Ģildē tiks atklāts festivāls „Vīnes klasika", ko ik gadu rīko VSIA „Latvijas Koncerti".

Biļetes uz koncertiem meklējiet visās „Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās!

Plašāka informācija par viesmāksliniekiem atrodama Liepājas Simfoniskā orķestra interneta mājas lapā www.lso.lv sadaļā „orķestris".

Foto: Liepājas Simfoniskais orķestris. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV