Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Ambient mūzikas noskaņu vakars Galerijā Laipa

EasyGet.lv, 07.02.2012. 09:47

Valmierā mākslas "Galerijā Laipa" 17. februārī plkst. 19:00 gaidāms Ambient mūzikas noskaņu vakars, kurā uzstāsies Kambodžas izcelsmes Parīzes mūziķis Lafidki, informē Ivo Čuhačevs. Audiovizuālajā ceļojumā dosies arī vietējie dj'i - Raimonds Mežaks un Chupachups. Mūzikas vizualizācijas piedāvās Vj'i - Bii un R.
Ambient mūzikas noskaņu vakars Galerijā Laipa

Dadaisma un futūrisma kustībās Ambient stila izpausmes parādījās jau 20. gs. sākumā. Franču komponists Erik Satie Ambient mūziku raksturoja kā "mēbeļu mūziku" (Musique d'ameublement), kā muzikālo fonu, piemēram, pie pusdienu galda. Brian Eno 20. gs. otrā pusē, atvasinot latīņu vārdu ambire, sāk lietot Ambient mūzikas terminu. Eno savā 1978. gadā izdotajā albumā "Music for the Airport Liner Notes" ierakstīja arī manifestu, lai raksturotu savas mūzikas filozofiju: "Ambient mūzikai ir jābūt uztveramai vairākos klausīšanās līmeņos, nekoncentrējoties tikai uz kaut ko vienu, tai jābūt arī ignorējamai, ar ko tā arī ir interesanta". 20. gs. beigās no Ambient attīstījās vairāki šīs mūzikas novirzieni, to izveidē savu ieguldījumu ir devuši mākslinieki Aphex Twin , The Orb, Seefeel un daudzi citi.

Ieskaties: http://www.steakauzoorecords.com un http://soundcloud.com/lafidki

Foto: Lafidki. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV