Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Valentīndienas koncerts Lielajā Ģildē

EasyGet.lv, 10.02.2012. 10:24

14. februārī Lielajā Ģildē solisti Dita Lūriņa-Egliena, Jānis Kurševs un Intars Rešetins kopā ar Profesionālo pūtēju orķestri „Rīga" un diriģentu Raiti Ašmani sniegs koncertu „Mīlas stāsti", informē PPO „Rīga" mārketinga speciāliste Ilze Pleša. Programma veidota no vairāku pasaulslavenu un iecienītu mūziklu fragmentiem, tomēr jāizceļ divi: „Les Miserables" un „Vestsaidas stāsts".
Valentīndienas koncerts Lielajā Ģildē

K.M.Šēnberga mūzikls „Les Miserables" ir sacerēts pēc Viktora Igo romāna „Nožēlojamie", kurā līdzās franču revolūcijas laikmeta attēlojumam ir brīnišķīgi romantisks Kozetes un Mariusa mīlestības apraksts. Starp mūzikla melodijām V. Igo romāna lappuses lasīs Intars Rešetins. L. Bernsteina mūziklu „Vestsaidas stāsts" mēdz uzskatīt par amerikāņu variantu Viljama Šekspīra lugai „Romeo un Džuljeta", tādēļ mūzikla „Vestsaidas stāsts" fragmentu atskaņojumu koncertā ievadīs lugas „Romeo un Džuljeta" rindas.

Koncerta solisti – Dita Lūriņa-Egliena un Jānis Kurševs – līdz šim duetā Rīgā nav uzstājušies un koncertā „Mīlas stāsti" to darīs pirmo reizi, iejūtoties gan mūziklu tēlos, gan izpildot populāras dziesmas par mīlestību.

Būs arī duets Dita Lūriņa-Egliena un Intars Rešetins, kuri dziedās K. Kārsona-Pārksa „Something Stupid" un Ē.Berlina „Anything You Can Do". Dziesma „Something Stupid" ir sacerēta 1966. gadā, kad to ierakstīja autors Klerenss Kārsons-Pārkss un viņa sieva Geila Fūta. Dziesmu slavenu padarīja Frenka Sinatras izpildījums 1967. gadā albumā „The World We Knew", kad dziesma četru nedēļu garumā noturējās ASV „Billboard" topa 1. vietā. 2001. gadā dziesmu ierakstīja Robijs Viljams duetā ar Nikolu Kidmenu albumā „Swing When You're Winning", gūstot augstus reitingus un pārdodot 366 tūkstošus albuma kopiju. Dziesmu „Anything You Can Do" komponists Ērvings Berlins sacerēja 1946. gadā Brodvejas mūziklam „Annie Get Your Gun". Dziesma rakstīta sievietes un vīrieša balsij, līdzās dziedāšanai paredzot arī dažādus teatrālus paņēmienus. Vairāk kā pusgadsimta garumā dziesmai ir bijuši daudzi izpildītāji, starp kuriem jāmin Bings Krosbijs, Betija Hatone un Hovards Kīls, Rūtija Henšela un Džons Baroumens.

Koncerts „Mīlas stāsti" notiks Lielajā Ģildē 14. februārī plkst. 19.00. Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena no Ls 5 līdz Ls 12. „Biļešu paradīzes" kasēs, uzrādot apliecību, pieejamas atlaides pensionāriem un studentiem.

Foto: Diriģents Raitis Ašmanis. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV