Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Igauņu pianista Lauri Veinmā solo koncerts jaunajā LMT kamerzālē

EasyGet.lv, 13.02.2012. 10:49

Šodien plkst. 18.00 Latvijas Mūzikas akadēmijas LMT kamerzālē, Raiņa bulvārī 23, Rīgā, klasiskās klaviermūzikas cienītāji aicināti uz ievērojamā igauņu pianista Lauri Veinmā /Lauri Väinmaa/ solo koncertu. Virtuozā pianista atskaņojumā dzirdēsim L. van Bēthovena, F. Lista un A. Perta klavierdarbus.
Igauņu pianista Lauri Veinmā solo koncerts jaunajā LMT kamerzālē

Lauri Veinmā dzimis 1961. gadā. Mūzikas izglītību ieguvis Igaunijas, Maskavas konservatorijā un Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Londonā. Pianists ir daudzu Igaunijas mēroga un ievērojamu starptautisku konkursu laureāts. Igaunijas Klavierskolotāju asociācijas biedrs.

Kopš 1981. gada koncertē kā solomākslinieks Igaunijā, Somijā, Vācijā, Lielbritānijā, Japānā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Krievijā un Zviedrijā. Sadarbojies ar Nīderlandes radio Simfonisko orķestri, Somijas Radio Simfonisko orķestri, Tapiolas Sinfonietta, Igaunijas nacionālo Simfonisko orķestri, Latvijas Radio Simfonisko orķestri un ļoti daudziem ievērojamākajiem Ziemeļvalstu, Krievijas un Polijas diriģentiem.

Kopš 1987. gada Lauri Veinmā ir Igaunijas Mūzikas un Teātra augstskolas klavieru katedras mācībspēks, bet kopš 2000.gada - Tamperes Universitātes mācībspēks, asociētais profesors. Viņa slavenāko studentu vidū minami Ralfs Tāls un Mati Mikalā.
Vadījis meistarklases Igaunijā, Somijā, Itālijā, Lielbritānijā un citviet. Daudzu starptautisku kameransambļu un pianistu konkursu žūriju loceklis.

Viņa repertuārā ir visi Bēthovena darbi klavierēm un orķestrim, kā arī mūzika no Johana Sebastiana Baha līdz Alfrēdam Šnitkem. Viņa lielākie koncertprojekti Igaunijā ir koncertcikls 32 Bēthovena klaviersonātes, koncertu sērija Nākotnes tilti (20.gs. klaviermūzika) un visi Bēthovena klavierkoncerti. Vairāki Igaunijas pazīstamākie komponisti uzticējuši viņam savu darbu pirmatskaņojumus.

Laikā no 1991. līdz 1992. bijis Igaunijas nacionālās koncertaģentūras Igaunijas Koncerti mākslinieciskais vadītājs. Starptautiskā pianistu konkursa The Piano in Tallinn dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs.

1995. gadā saņēmis Igaunijas Republikas nacionālo mūzikas balvu par ieguldījumu Igaunijas kultūrā.

Ieeja koncertā - par ziedojumiem.

Foto: Lauri Veinmā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV