Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Mocarta un Brāmsa klarnetes kvinteti skanēs Mazajā ģildē

EasyGet.lv, 13.02.2012. 15:33

Festivāla „Vīnes klasika" koncertā „Vīnes kamermūzikas pērles" ceturtdien, 16. februārī, Mazajā ģildē skanēs Mocarta mūziku autentiskās 18. gadsimta klarnetes samtainajā skanējumā, savukārt Brāmsa romantiskā apcere klarnetei un stīgu kvartetam skanēs mūslaiku klarnetes balsī. Koncertā spēlēs klarnetists Egīls Šēfers un Spīķeru kvartets, informē „Latvijas Koncertu" sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.
Mocarta un Brāmsa klarnetes kvinteti skanēs Mazajā ģildē

Klarnetists Egīls Šēfers: „Mocarta un Brāmsa klarnetes kvinteti ir ne tikai vieni no skaistākajiem skaņdarbiem, kas rakstīti klarnetei, bet vieni no skaistākajiem kamermūzikas skaņdarbiem kopumā. Mocarta klarnetes kvintetu es spēlēšu uz autentiskas Mocarta laika klarnetes, kas ievērojami atšķiras no mūsdienu klarnetes. Tās krāsu gamma ir silta un gaiša. Vīnes klasiķi rakstīja mūziku šādam instrumentam. Mocarta klarnetes kvintets ir pārpasaulīga mūzika, kurā izpaužas ne tikai Mocarta dzīves briedums, tehniskā meistarība, bet arī nākamās pasaules nojausma. Brāmss, rakstot savu skaņdarbu 100 gadus vēlāk, ir vilcis paralēles".

Spīķeru kvarteta mūziķi - Sinfonietta Rīga koncertmeistare Marta Jagmane, viņas vietnieks Anti Kortelainens, orķestra altu grupas mūziķe Zane Kalniņa un Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Ēriks Kiršfelds.

Biļetes uz koncertu iegādājamas "Biļešu Paradīzes" kasēs. Pensionāriem un studentiem - 50 % atlaide.

Foto: Egīls Šēfers un Spīķeru kvartets. Foto (c) Santa Savisko-Jēkabsone

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV