Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"Takā" muzicēs Oblomovs, Them Lemons un Līva Vilnīte

EasyGet.lv, 14.02.2012. 12:18

Kafejnīca "Taka" šonedēļ aicina uz „Lauzto siržu vakaru" ar Oblomovu, grupas Them Lemons koncertu un diskotēku ar DJ duetu Can Say No Can Say Yes, kā arī akustisko Līvas Vilnītes koncertu, informē kafejnīcas pārstāvji.
"Takā" muzicēs Oblomovs, Them Lemons un Līva Vilnīte

Dienā, kad pilsētu skatlogi piepildīti sārtām sirdīm un ielas pārīšiem, kas sadevušies rokās, arī "Taka" nestāv dīkā un aicina uz „Lauzto siržu vakaru". Īpaši piedāvājumi pāriem, bet vēl īpašāki vientuļniekiem, smeldzīgas mīlas balādes, trāpīgas dzejas rindas un citāti no Padomju laika kino šederviem vakara muzikālā aizgādnieka Oblomova izpildījumā.

Oblomovs jeb Māris Butlers vairāk zināms kā projekta „1/2H1/2W" dalībnieks un soloprojekta „Dubna" radītājs, kas kā latgaļu left-field elektroniskās mūzikas projekts, aizsākts 2003.gadā. Tas acumirklī izcēlās ar savu interesanto un tā laika latviešu elektroniskajai mūzikai diezgan neraksturīgo skanējumu.

Šovakar, 14. februārī, no plkst. 21.00 „Lauzto siržu vakarā" - ieeja - bez maksas.

Piektdien, 17. februārī, plkst. 21.00 uzstāsies latviešu indie-folk grupa Them Lemons. Pēc koncerta- diskotēka ar dīdžeju duetu "Can Say No Can Say Yes".

Grupa Them Lemons dažādos Rīgas klubos spēlē samērā regulāri un tiek dēvēti arī par „Tiem Citroniem". Grupas līderis Ernests Bākulis koncertos ir spontāns, daudz joko. Ja lūgtu minēt kādu līdzīgu piemēru no pasaules mūziķiem, tuvākais, kas nāk prātā, domājot par grupu ir ASV apvienība „Tapes'n'Tapes". Plānots, ka jau šogad tiks izdota „Them Lemons" mazā plate, pie kuras darbs jau ir sācies, taču līdz šim brīdim grupas mūzika brīvi pieejama gan socportālos, gan Lastfm'ā. Piektdienas koncertā grupa uzstāsies pusakustiski.

DJ duets „Can Say No Can Say Yes" ir „izaudzis" no divu domubiedru kopīgi apmeklētajām mājas ballītēm. Toms Treibergs raksta kultūras kritiku (Arterritory, Mūzikas Saule, Teritorija), studē teoloģiju Latvijas Universitātē un ir viens no etīžu teātra „Nerten" dalībniekiem. Antra Feldmane pēc studijām LKK mūzikas menedžmenta nodaļā sāka strādāt dažādos Latvijas medijos (Mūzikas Saule, Vetomagazine, TvNet). Šobrīd veido mēneša intervijas ar Latvijā iecienītiem radošajiem darbiniekiem arī neatkarīgās mūzikas vietnē Citmuzika.lv. Ideja par kopīgu spēlēšanu ārpus draugu loka radusies no ballītēs liktajiem Youtube videoklipiem un tiem līdzi dejošanu. "Takā" DJ duets sola mūziku, sākot ar 40. gadiem, beidzot ar „Rage Against The Machine", vakara iznākums nav paredzams.

Sestdien, 18. februārī, plkst. 22.00 ar akustisku koncertu „Takā" viesosies Līva Vilnīte.

"Esmu cilvēkbērns no meža, un mūzika ir mana sarunvaloda nu jau kādus piecus gadus, kaut dziedu, kopš spēju uzkāpt uz laukakmens," par sevi stāsta mūziķe. Ar Līvas daļradi ikviens aicināts iepazīties http://www.draugiem.lv/vilnisliva/.

Kafejnīca „Taka" atrodas Miera ielā 10.

Ieeja pasākumos - bez maksas.

Vairāk informācijas: www.pataku.wordpress.com un www.twitter.com/BarsTaka

Foto: Līva Vilnīte. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV