Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

„Arkādija" laiž tautās singlu „Nāburgs Miglā!"

EasyGet.lv, 16.02.2012. 09:08 | komentāri (6)

Grupas „Arkādija" klausītāju vērtējumam nodod savu pirmo singlu „Nāburgs* Miglā", kas 14. februārī tika ierakstīts studijā „GEM", informē grupas pārstāvji.
„Arkādija" laiž tautās singlu „Nāburgs Miglā!"

Dziesma ir patiess stāsts par padomju laika pagrīdes rokenrola meistaru, kurš, par spīti toreizējai varai, ar savu blicīti rībināja Liepājas rajona kolhozā „Komunisms". Jauns, talantīgs, muzikāls puisis, lielisks bundzinieks ar sapni par lieliem koncertiem kapitālistu salā ASV kopā ar saviem elkiem.

Bet tas izpalika, nācās apprecēties, nedēļu pēc kāzām stārķis atnesa divus dēlus. Sievasmāte, lai atbalstītu jaunos, nomira, atstājot dzīvoklīti Purvciemā - svaigi celtā bloku namā. Šķita sācies smagais darba mūžs VEF Radio rūpnīcā, līdz pienāca iesaukums armijā, zemūdens metinātājos, kas galu galā aizveda uz Černobiļu AES katastrofas laikā. Pēc dienesta Nāburgs atgriezās Purvciemā un kopš tā laika pilnīgi ir ieaudzis savā 60. dzīvoklī - iztiek no Krievijas pensijas, skatās kabeļtelevīziju, tukšo 2L tilpuma iesala un apiņu limonādi. Pa laikam pieiet pie loga, kur kurjers no tirgus piegādā krievu cigaretes - citas viņš iepīpēt nevarot - tā arī viņš ceļo laikā.

"Es ar viņu iepazinos šovasar, kad nomainīju dzimto Āgenskalnu un Pārdaugavas Republikas miera ostu - Arkādijas parku - pret dzīvoklīti Purvciemā, lai sāktu pīt savu ģimenes ligzdiņu.

Esmu pie viņa bijis četras reizes un visas teju nakts garumā. Viņš daudz jautā par muzikanta dzīvi mūsdienās, stāsta par rock&roll'u, demonstrē sava papagaiļa runātprasmi un savu bungošanas mākslu uz ceļgaliem," stāsta "Arkādijas" līderis Ronalds Lietnieks.

"Arkādija" darbojas oficiāli gandrīz gandrīz gadus. Kolektīva pamatus lika Pārdaugavas dziesminieks un slaists Ronalds Lietnieks, kurš pēc mūzikas skolas absolvēšanas tika nosūtīts apgūt galdnieka amatu, bet paralēli „mācībām" sāka vientuļā barda manierē lamāt pastāvošo iekārtu, kā rezultātā viņam tika atņemta iespēja jebkādā veidā piketēt un uzstāties Saeimas tuvumā. Pēc pārcelšanās uz Arkādijas parku viņš sāka rakstīt mūziku, par pamatu ņemot vietējo bezpajumtnieku stāstus un savu dzīves pieredzi – nereālos piedzīvojumus, caur kuriem caurstrāvo satīra, pārdzīvojums, filozofija un neviltotais patiesums. Caur sludinājumiem un draugiem tika savākta skaņu armija „Arkādija".

Arkādija ir:

Ronalds Lietnieks - Bards
Ieva Mūrniece - Vijole
Gustavs Muzikants – Ģitāra
Austra Hauks – perkusijas
Krišjānis Teterovskis – Bass
Ansis Mežsargs- Bungas
Kristiāna Sustrupe - Flauta

Gupa saka paldies klubam „PieLTipa", Ģirtam Lūsim un producentam Edijam Gņedovskim.

Bezmaksas lejupielāde:
http://soundcloud.com/arkadija/naburgs-migla
http://failiem.lv/down.php?i=owhhufk&n=Naburgs_Migla.mp3

* nāburgs – kaimiņš.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV