Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā koncertēs kontrabasists Kristians Makbraids

EasyGet.lv, 28.01.2012. 11:15

26. aprīlī Rīgā pirmo reizi uzstāsies kontrabasists un komponists Kristians Makbraids, informē festivāla "Rīgas Ritmi" organizatori.
Rīgā koncertēs kontrabasists Kristians Makbraids

Kristians Makbraids (Christian McBride) ir sadarbojies ar pasaulē labākajiem mūziķiem ne tikai džeza pasaulē, bet arī popmūzikā un klasiskās mūzikas pasaulē. Virtuozais kontrabasists muzicējis un ierakstījis albumus kopā ar vairākām džeza leģendām un mūzikas apvienībām, koncertējis kopā ar leģendāro James Brown, Sting, Diana Krall, Chick Corea, Wynton Marsalis, Joshua Redman, Bruce Hornsby un daudziem citiem.

Mākslinieks jau 20 gadus tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajām personībām džeza pasaulē. Viņš ir trīs GRAMMY balvu īpašnieks: 2011. gada nominācijā "Labākais džeza vokālais albums", 2010. un 2005. gada nominācijā "Labākais džeza instrumentālais albums". Mūzikas žurnāls Rolling Stone viņu nominējis par labāko kontrabasistu, līdzīgās džeza kategorijās uzvarējis žurnālu DownBeat kritiķu aptaujā un Jazz Times lasītāju aptaujā, Japan's Swing Journal balsojumā ieguvis apbalvojumu „Gada jaunais mākslinieks", kā arī „Gada džeza mākslinieks".

Kristians Makbraids ir ļoti daudzpusīgi talantīgs, un viņa pēdējais albums The Good Feeling (2011) ir ļāvis izpausties vēl vienam talantam: viņš sevi pierāda ne tikai kā lielisku aranžētājs, bet arī kā izcils bigbenda līderis, par to saņemot vēl vienu GRAMMY balvas nomināciju.

Mākslinieks Rīgā koncertēs ar savu trio, kura sastāvā muzicēs GRAMMY balvu ieguvušais pianists Kristians Sends (Christian Sands) un bundzinieks Uliss Ovens (Ulysses Owens, Jr.).

„Pat džeza pasaulē, kas ir bagāta ar ģitāras un kontrabasa skaņām, Makbraids ir izņēmums - viņa skaņa ir kristāldzidra visā diapazonā!" - John Fordham

Koncerts notiks Rīgas Kongresu namā, tā sākums plkst. 19:00.

Biļetes pieejamas Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV