Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Artūrs Cingujevs un Valters Pūce gatavo koncertuzdevumu

EasyGet.lv, 17.02.2012. 13:58

Pianists Artūrs Cingujevs un čellists Valters Pūce aicina klausītājus uz koncertuzdevumu "Teleports" 8. martā plkst. 19:30 Spīķeru koncertzālē.
Artūrs Cingujevs un Valters Pūce gatavo koncertuzdevumu

Instrumentālā dueta Artūrs Cingujevs un Valters Pūce pirmsākumi meklējami 10 gadus senā pagātnē, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā sastopoties Valteram Pūcem un Artūram Cingujevam, kad, sajūtot radniecīgu domāšanu un muzikālo izpratni, izveidojās duets.

Pēc daudziem studiju gadiem ārzemēs viņi ir atkal satikušies, lai sniegtu koncertus Latvijā. "Izejot no klasiskās mūzikas rāmjiem, mēs gribējām panākt koncertā nepiespiestu atmosfēru, lai cilvēks, kurš ir atnācis baudīt mūziku, justos brīvi un nepiespiesti,"komentē Valters Pūce. Kā savu misiju mūziķi izvēlējušies grūtāko ceļu - klasiskās mūzikas burvībā likt ieklausīties ikvienam. Izmainot klasiskās mūzikas pasniegšanas ierasto veidu, mūziķi grib "pietuvināt tos cilvēkus, kas parasti neklausās šādu mūziku un kuriem klasiskās mūzikas koncerta apmeklējums nav ierasta lieta, garīgām un dziļu saturu vēstošām lietām," saka Artūrs Cingujevs.

Valters Pūce absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, kur studējis pie Eleonoras Testeļecas. Valters mācījies arī Fēliksa Mendelsona Bartoldi Mūzikas un mākslas augstskolā Leipcigā pie profesora Pītera Bruna. Šobrīd viņš iegūst maģistra grādu Briseles Karaliskajā mūzikas Akadēmijā pie prof. Jeroena Reullinga. Savu prasmi Valters papildinājis pie atzītiem čella spēles meistariem - Fransa Helmersona, Mišas Maiska, Maksima Utkina, Bernarda Grīnhausa un Tilmana Vika.

Valters ir vairāku prestižu starptautisku čella konkursu laureāts. To klāstā ir Concertino Prague, Augusta Dombrovska starptautiskais čellistu konkurss, Music World 2000 Festival Internazionale Fivizzano. Kā solists Valters ir koncertējis ne tikai Latvijā, bet arī Zviedrijā, Vācijā, Čehijā un Dānijā.

Kā aktīvais dalībnieks piedalījies Kronbergas Akadēmijas meistarklasēs. Valters piedalījies arī atsevišķos muzikālos projektos, sadarbojies ar gruzīnu etnodžeza grupu The Shin, ansambli Marana, koncertējis kā solists kopā ar diriģentiem Normundu Šnē, Andri Veismani, Andri Vecumnieku, u.c.. Paralēli čella spēlei Valters ir grupas DaGamba oriģināldarbu autors.

Artūrs Cingujevs pirmo uzvaru guvis Francijā deviņu gadu vecumā, kad mācījies P. Jurjāna bērnu mūzikas skolā pie E. Strazdiņas un A. Mežgaiļa, iegūstot Grand Prixkonkursā Concours Musical de France. A. Cingujevs ir absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu, apmeklējis slavenu pedagogu (viņu vidū - Lazara Bermana, Vladimira Kraiņeva u.c.) meistarklases, kļuvis par daudzu starptautisku konkursu laureātu, koncertējis kopā ar komponistu - diriģentu K. Penderecki.

2010. gadā Artūrs ir sniedzis koncertus Eiropā New Master on Tour, ko organizēja The International Holland Music Sessions- viens no koncertiem notika AmsterdamasConcertgebouw zālē. 2011. gadā veikts koncerta ieraksts Brēmenes Glocke zālē, izpildot R. Šūmaņana Klavierkoncertu a mol.

2010. gadā A. Cingujevs ar zelta medaļu absolvēja Maskavas Valsts konservatoriju, profesores Eliso Virsaladzes klasi. Patlaban turpina studijas Maskavas konservatorijas aspirantūrā un Bernes Mākslu augstskolā. Piedalījies koncertos un festivālos Baltijas valstīs, Vācijā, Francijā, Polijā, Zviedrijā, Holandē, Čehijā, Slovākijā, Šveicē un Krievijā.

Foto: Artūrs Cingujevs un Valters Pūce. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV