Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

„Frailty" albumu izdos Ukrainā un koncertēs Rīgā

EasyGet.lv, 22.02.2012. 09:01

Pašmāju doom/death metāla grupas „Frailty" otro albumu „Melpomene", kas nosaukts sengrieķu traģēdijas mūzas vārdā, izdos Ukrainas mūzikas izdevniecība „Arx Productions".
„Frailty" albumu izdos Ukrainā un koncertēs Rīgā

Albums iznāk 24. februārī „Arx Productions" paspārnē Ukrainā, albuma oficiālie izplatītāji pasaulē – doom metal žanra līderi - „Firebox" (Somija) un „Solitude Productions" (Krievija).

„Arx Productions" ir salīdzinoši maza, neatkarīgā mūzikas izdevniecība Ukrainā, kā prioritāte galvenokārt ir dažādu tumšāku metālmūzikas ierakstu izdošana, uzsvaru liekot nevis uz grupas atpazīstamību, bet kvalitāti un specifiku. Izdevniecības paspārnē izdoti dažādi portugāļu, franču, ukraiņu, doom/death/ post black metal grupu ieraksti.

„Frailty" albums ierakstīts aizgājušā gada novembrī/ decembrī, skaņu inženiera Ginta Lundberga uzraudzībā, albuma skanējuma efektus aranžējis un papildinājis Jānis Krivāns.

„Albuma materiāls ir tapis pēdējo divu gadu laikā, lai gan atsevišķu kompozīciju pirmsākumi jāmeklē jau agrāk. Šoreiz daudz uzmanības ir pievērsts albuma atmosfēriskajai pusei, jo taustiņinstrumentu partijas ir kļuvušas daudzslāņainākas un bagātīgākas, vietām piešķirot albumam ļoti orķestrālu un simfonisku pieskaņu, par ko pateicības vārdi jāsaka Jānim Krivānam," bilst grupas mūziķi, uzsverot, ka grupa pašos pamatos nav mainījusi muzicēšanas stilu vai pieeju dziesmu rakstīšanai. "Orķestrācijas tikai papildina un izgrezno jau ierasto mūzikas smagumu, ko Frailty piedāvā saviem klausītājiem..."

Albuma noformējumu radījusi māksliniece Renāte Miļūne. „Izvēlējāmies nestandarta pieeju, albuma noformējumu neveidojot pēc kanoniem, klišejām, atbilstoši kuriem varētu tikt noformēts doom metal albums. Tomēr albums savā noformējumā slēpj veselu virkni simbolu, kuros ieskatīties, piedomāt līdzi - traģēdijas mūza, nakts, traģiska maska, mūzikas instruments... Mēs uzskatām, ka kopā šie simboli lieliski atbilst gan albuma, gan arī doom metal idejai. Jāpiebilst, ka mēģinājām inkorporēt arī elementus no jūgendstila, kas kopējo noformējuma izskatu patīkami atsvaidzina un varbūt iezīmē kaut ko jaunu, kas smagajā mūzikā vēl nav bijis tik bieži sastopams," komentē mūziķi.

Frailty sociālās vietnes:
http://www.draugiem.lv/frailty
http://www.facebook.com/FrailtyMetalOfficial

Frailty video ieskats dziesmās:

„Frailty" albuma „Melpomene" prezentācijas koncerts notiks sestdien, 3. martā, klubā „Melnā Piektdiena". Koncerta sākums plkst. 20:00, ieeja no plkst. 19:00. Ieejas maksa – Ls 4. Albuma iedārdināšana un vakara viesi būs Talbot (Igaunija) un Life's Edge (Lietuva).

Talbot – ir muzikālās formās eksperimentāls drone/doom duets no Igaunijas. Rīgu apciemojuši vairākas reizes. Grupas bagāžā tikai divi albumi, savukārt nospēlēto koncertu daudzums visā pasaulē ir ievērojami liels.
http://talbot-music.com/

Life's Edge – jeb melodiskā doom/death metal jaunā paaudze no Lietuvas – grupa, kura sevi veiksmīgi pieteica aizgājušā gada „Devilstone" festivālā, Rīgā atgriežas, lai šoreiz reizē ar Frailty prezentētu savu pirmo Ep „Left In Despair". http://www.myspace.com/lifesedgeofficial

Par vakara sākuma noskaņu parūpēsies dj Zebra, par vakara noslēgumu un dejām - Dj Sinisters.

Šī pasākuma apmeklējums arī būs rādītājs - vai grupai Frailty atvēzēties un mēģināt atvest rudenī uz Rīgu žanra dinozaurus - grupu „Esoteric" vai tomēr atmest šai iecerei ar roku.

Vairāk par pasākumu: http://www.draugiem.lv/ev/18377208

Foto: Doom/death metāla grupa Frailty. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV